Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Grassroot journalism



Στην Ελλάδα είναι γνωστό σε όλες/όλους μας ότι η δημοσιογραφία απέχει παρασάγκας από τον ρεαλισμό, την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα.




Οι δημοσιογράφοι στα μεγάλε ΜΜΕ (ΔΟΛ,Μπόμπολας,Κυριακού,Κουρής) διαμορφώνουν την είδηση-συνείδηση του κόσμου- ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Στην ουσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι οι νταβατζήδες-παπαγαλάκια-φερέφωνα των πολιτικών γιατί ανάλογα με το δούναι-λαβείν που έχουν με τους πολιτικούς (για παράδειγμα κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα-resistance από τον Μπόμπολα και τα ΜΑΤ πήγαν να προασπιστούν τα συμφέροντα ενός διεφθαρμένου μεγαλοαστού!!!) "ανεβοκατεβάζουν" κυβερνήσεις.

  Η Ιρλανδία όμως πριν λίγες μέρες ήρθε και "έβαλε τα γυαλιά" σε όλους τους απανταχού δημοσιογράφους. Ο γνωστός Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne αποστόμωσε την τρόικα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της Ε.Κ.Τ. Klaus Masuch και δίνει ένα μάθημα για το πως πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο του και θεωρεί το επάγγελμά του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ προς τον λαό του!!!

  Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο τραπεζίτης μετά την ερώτηση του Vincent Browne παραμένει αμίλητος! Η συντονίστρια της press conference προσπαθώντας ν'αποφύγει την απάντηση καθώς είπε να δώσουν δίπλα το μικρόφωνο και να ξαναγυρίσουν μετά σ'αυτόν και ο Vincent Browne επιμένει,χωρίς παράλληλα να γίνεται αγενής. Πραγματικά βλέπω ότι οι Ιρλανδοί παραμένουν περήφανος λαός και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

  Ο Vincent Browne έκανε μαθήματα δημοσιογραφίας σε αυτό το βίντεο. Ελπίζω οι Έλληνες "δημοσιογράφοι"  να κράτησαν σημειώσεις...

  Υ.Γ. : Grassroot journalism= δημοσιογραφία από λαϊκή βάση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου