Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

HACKERS: few words...



Αρκετοί πιστεύουν ότι οι hackers ή αλλιώς οι πειρατές του κυβερνοχώρου είναι βάνδαλοι που προσπαθούν να προξενούν προβλήματα συνήθως χωρίς λόγο.

Βέβαια ισχύει και αυτό, αλλά δεν έχουν   όλοι τέτοια δράση στο διαδίκτυο. Οι hackers χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

White hat hackers ή Old School Hackers  είναι αυτοί που έχουν κάποιες ηθικές αρχές και εκτιμούν ιδιαίτερα το απόρρητο των πληροφοριών στον κυβερνοχώρο ωστόσο δεν θεωρούν ότι κάνουν κάτι παράνομο διότι πιστεύουν πως το Διαδίκτυο είναι σχεδιασμένο για να είναι ένα ανοικτό σε όλους. Χακάρουν κυρίως για να δείξουν στον διαχειριστή (administrator) τις διάφορες τρύπες που υπάρχουν στο δίκτυο της εταιρίας που εργάζεται , επίσης αρκετές εταιρίες έχουν άτομα που να τους χακάρουν ούτοσώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια του δικτύου τους.
 Gray hat hackers ή hacktivists συντάσσουν την κατηγορία των εθελοντών hacker, δηλαδή, τα άτομα αυτά που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για τη διερεύνηση και την προσπάθεια να τιμωρήσουν τους υποτιθέμενους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Επίσης,  χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και το διαδίκτυο για να μεταφέρουν πολιτικά μηνύματα, μεταξύ άλλων οι Harley(2006) , Falk(2005) και Αnonymus.
Πειρατές κυβερνοχώρου Script Kiddies, ή Cyber-Punks τους έχουν χαρακτηρίσει έτσι τα ΜΜΕ ,απαρτίζονται κυρίως από άτομα ηλικίας 12-30 ετών, είναι αρχάριοι hackers, δεν έχουν αρκετές γνώσεις από προγραμματισμό, αλλά είναι πολύ καλοί γνώστες σχετικά με την τεχνολογία και τους Η/Υ κάτι το οποίο το διατυμπανίζουν και το καυχιούνται όπου βρουν. Η δράση τους σχετίζεται κυρίως  σε εισβολλές σε συστήματα με σκοπό να προξενήσουν ζημιές, όπως παραμόρφωση του διαδικτύου, κλοπή πιστωτικής κάρτας, τηλεπικοινωνιακή απάτη ή αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spamming), απλά και μόνο γιατί τους διασκεδάζει.
Professional Criminals ή Crackers ή  black hat hackers αυτή η κατηγορία είναι η ποιο επικίνδυνη , μπορεί να προβούν σε βιομηχανική ή  σε στρατιωτική κατασκοπεία και αρκετοί από αυτους ανήκουν σε εγκληματικές συμμορίες ή τρομοκρατικές ομάδες.
 Συγγραφείς ιών (Coders and Virus Writers) είναι πολύ καλοί προγραμματιστές και γράφουν επιβλαβή προγράμματα τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά τα στέλνουν ή τα πουλούν συνήθως σε άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου