Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

I.M.F.(International.Monetary.Failure)



Μας χαρακτήρισαν άρρωστους,είπαν πως η χώρα βρίσκεται στην εντατική και πως να μην παρακούμε ''τον γιατρό'' ακόμα και αν τα φάρμακα που μας δίνει δεν μας αρέσουν.Επωφελούν λένε την ανταγωνιστικότητα.Νούμερα και αριθμοί,ισοζύγια και προυπολογισμοί.Αυτή είναι η ζωή τους αλλά όχι η δική μας.



Πριν τρισήμιση περίπου χρόνια ήρθαν εδώ στελέχη του Δ.Ν.Τ. και γενικώς του ανώτατου κλιμακίου της Ευρώπης(στην πραγματικότητα τους κάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Γ.Α.Π.) και είπαν : μας χρωστάτε και θα εφαρμώσετε το παρακάτω οικονομικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής(μνημόνιο).To κάνανε και στην πορτογαλία ένα χρόνο αργότερα.
Τα αποτελέσματα γνωστά σε κάθε Έλληνα και Πορτογάλο πολίτη.
  • Ποσοστά ανεργίας που ξεπερνούν το 20%.
  • Ποσοστά αυτοκτονιών εξωφρενικά.
  • Άστεγοι συμπολίτες παντού στους δρόμους και παιδιά που πεινάνε.

Εκείνοι ωστόσο εξακολουθούν να τονίζουν πως η χώρα μας δεν έχει πιάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και στόχους.Aριθμοί που στο σύνολο της κοινωνίας δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα.
Αριθμοί που τελικά είναι λάθος.Με βάση τα όσα είπε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ,διευθυντης του ερευνητικού τμήματος του Δ.Ν.Τ. και ένας εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων,οι υπολογισμοί στο πρόγραμμα λιτότητας για την Ελάδα και την Πορτογαλία ήταν λάθος.
Εκτίμησαν λάθος την κατάσταση εν καιρώ κρίσης.Μίας κρίσης που ταλανίζει τον κόσμο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Σε τελική ανάλυση ποιον νοιάζει;Αν τελικά αποδείχτηκε λάθος;Αν τελικά εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν καθημερινα;Κανέναν τους δεν νοιάζει.Εκείνοι ενδιαφέρονται μόνο για τις εκτιμήσεις των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων που με τις εκθέσεις τους διαμορφώνουν επιτόκια και καθορίζουν ζωές.Αυτό φάνηκε και από την δήλωση του κ.Τόμσεν να συνεχιστεί το πρόγραμμα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού.Μιας προσπάθειας που από την αρχή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.
Αλλά ακόμα και αν δεν νοιάζει αυτούς,νοιάζει εμάς.Εμείς δεν ασχολούμαστε με αριθμούς αλλά με ανθρώπινες ψυχές φώναζε ο κόσμος στις πλατείες και η μόνη αλήθεια είναι αυτή.
Οπότε μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς ό,τι έκαναν στην Αργεντινη;Εκείνοι διώξανε τους ίδιους ανθρώπους που ήρθαν και εδώ με το ίδιο θράσος να ζητήσουν τα ρέστα των δικών τους λάθος πολιτικών,των δικών τους εσφαλμένων οικονομικών τακτικών. Εμείς τι περιμένουμε για να διώξουμε όλους αυτούς που προσκάλεσαν αυτούς τους οικονομικούς δολοφόνους;
Σκεφτείτε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου