Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

THE IMPOSSIBLE όταν το αδύνατο γίνεται δυνατό




Όταν μια οικογένεια διαλύεται από την οργή της φύσης και το μόνο που απομένει είναι ο πόνος η απόγνωση και οι κραυγές αγωνίας , τότε μόνο η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης μπορεί να κατορθώσει το...Αδύνατο. Αυτό είναι το ''THE IMPOSSIBLE''.

Ανατριχιαστικά ανθρώπινο το the impossible παρουσιάζει (ίσως με περισσότερες λεπτομέρειες από ότι χρειαζόταν) το πως επιτυγχάνεται ένας προσωπικός άθλος,ένα οικογενειακό θαύμα.

Ισπανικής παραγωγής με περισσότερα από 130 εκ.δολ. εισπράξεις συγκλονίζει με τις συγκινητικές στιγμές και τις ανεπανάληπτες ερμηνείες από την Νaοmi Watτs και τον Ewan McGregor αλλά κυρίως των παιδιών.

Το πως μια οικογένεια βρίσκεται χαμένη από τη μία στιγμή στην άλλη, η αγωνία μιας μάνας που έχει χάσει τα τρία παιδιά της,το απόλυτο χάος για έναν πατέρα, ο φόβος στα βουρκωμένα μάτια των παιδιών. Σκηνές που σε κάνουν να...δακρύζεις. Χωρίς υπερβολές μία από τις πιο ανθρώπινες και φρικιαστικά συγκινητικές ταινίες που πραγματεύεται το θαύμα μιας οικογένειας κατά τη διάρκεια του χαοτικού τσουνάμι στην Ταυλάνδη το 2004. Δεν είναι μόνο ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που σε κάνει να συγκίνησε , η στιγμή που όλη η οικογένεια ξανασμίγει απλά σε... αγγίζει. Σε αγγίζει τόσο δυνατά που κομπιάζεις και κλαις.
Πως μια βιβλική καταστροφή διαδέχεται την απόγνωση μέσα από τα ειλικρινή και αγαθά μάτια ενός παιδιού. Δεν είναι υπερβολή,είναι αλήθεια. Όπως επίσης είναι αλήθεια τα όσα συνέβησαν εκεί σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και σε χιλιάδες άλλους πιο άτυχους.

Επιβάλλεται για όποιον την...αντέχει.



Με αυτό το άρθρο έχουμε τη χαρά ν αεγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα.Ταινίες που προβάλλονται αυτήν την στιγμή στις ελληνικές αίθουσες.Ελπίζουμε να σας αρέσει και να το στηρίξετε.Αύριο θα επανέλθουμε με την ταινία ''ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ''(Gangster Squad) για όποιον ενδιαφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου