Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Anonymous : part 2


 


We are Anonymous! We are a legion! We do not forgive. We do not forget. Expect us!


(Όσοι δεν έχουν διαβάσει το πρώτο άρθρο σχετικά με τους Anonymous καλό είναι να ενημερωθούν, μπαίνοντας εδώ)

 Χαρακτηριστικό των Anonymous είναι η μάσκα που φορούν! Ένα comic με τον τίτλο "V for Vendetta" είναι η πηγή αυτής της ιδέας, και αυτό δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το συγκεκριμένο comic έχει σαν θέμα την αντίσταση και την ενεργή αντίδραση απέναντι στο ολοκληρωτικό καθεστώς που ζούσε ο ήρωας. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με τις αρχές προσπάθησαν να τον σκοτώσουν αλλά μάταια,  γιατί όπως είπε μπροστά στον αρχηγό της αστυνομίας "Κάτω από αυτή τη μάσκα δεν υπάρχει απλά σάρκα. Υπάρχει μια ιδέα , και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ" ! Αυτή η μάσκα δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο για τους απανταχού Anonymous!



Άν κάποιος θελήσει να μπει στην ομάδα των Anonymous δεν μπορεί. Δεν μπορεί γιατί είναι ήδη μέσα! Καθένας από εμάς μπορεί να βάλει μια μάσκα, να  φτιάξει ένα βίντεο, να παλέψει ενάντια σε οτιδήποτε θεωρεί παράνομο και σε ό,τι επηρεάζει αρνητικά το κοινωνικό σύνολο! Δεν υπάρχουν ιεραρχίες, ούτε τελετές μύησης για την είσοδο σε αυτή την ομάδα! Κάποια group ατόμων είναι πιο γνωστά όπως το Garden Slayer και η ομάδα  του CommanderX όπου οργανώνουν τις μεγαλύτερες επιθέσεις, όμως καθένας μπορεί να προτείνει κάτι ακόμα και μέσα από το tweeter ή το facebook.


Οι "επιθέσεις" που γίνονται είναι 3 ειδών : 

  • DDos attack : είναι μια μαζική συγκέντρωση χρηστών στον κυβερνοχώρο (100-1000 άτομα) που στέλνουν πακέτα δεδομένων (άχρηστα μηνύματα) σε μια ιστοσελίδα-στόχο.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο server της να υπερφορτωθεί και να "πέσει". (Πολύ πιθανόν να έχει συμβεί κάποιο τέτοιο φαινόμενο και με τον server στη σχολή σας σε περίοδο δήλωσης μαθημάτων που μπαίνουν άθελα τους πολλά άτομα ταυτόχρονα)
  • Παραποίηση : σε real life θα το παρομοιάζαμε με το κρέμασμα ενός πανό. Όταν πρέπει να περαστεί ένα μήνυμα αντί για το κατέβασμα της ιστοσελίδας, ανεβαίνει στην θέση της ένα video ή κάποια εικόνα με ηχογραφημένο μήνυμα που προβάλλεται σε όσους εισέρχονται στην "χτυπημένη" ιστοσελίδα .
  • Μεταποθήκευση : ή πιο απλά  κατέβασμα,  αποθήκευση και ανάλυση των δεδομένων κάποιου server για επικείμενη προβολή κάποιων σημαντικών στοιχείων. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτονται ιδιοτικά αρχεία της ιστοσελίδας-στόχο. Αντικειμενικά είναι άσχημο να κλέβεις δεδομένα κάποιου και να τα δημοσοιοποιείς, αλλά μια τέτοια επίθεση έγινε στο υπουργείο οικονομικών της χώρας μας και βγήκαν στη φόρα στοιχεία που αφορούν τα spreads και τα swaps (τα swap είναι τα ψεύτικα στοιχεία που παρουσιάζαμε στην Ευρώπη, και για να μπούμε στην Ευρωπαική Ένωση, και για να μπούμε στην ένωση ευρώ! Είναι επίσης τα ψεύτικα στοιχεία που παρουσιάζαμε τόσα χρόνια για την κατάσταση της οικονομίας μας και φαίνονταν όλα οτι πήγαιναν καλά). Αυτά δεν θα έβγαινε να τα δείξει κανένας, οπότε κάποιοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους... Δεν φαίνεται τοσο κακο τελικά ε? (Διαβάστε περισσότερα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα εδώ)

Απ' ότι φαίνεται έχει έρθει ο καιρός να γίνουν μεγάλες αλλαγές και ευτυχώς τα μέσα τα έχουμε! Το μόνο που μένει είναι να το αποφασίσει καθένας από εμάς! Πάρε το μέλλον σου στα χέρια σου!

(Για την ανώνυμη περιήγηση στον κυβερνοχώρο , για την ασφάλεια και την σκιαγράφηση των μονοπατιών που ακολουθούνται μέσα σε ιστοσελίδες , αλλά και για τρόπους επίθεσης θα γράψουμε σε επόμενο άρθρο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου