Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ




Ημέρα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013.Η κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας τραγική.Το κέντρο της Αθήνας κατάμεστο με ανθρώπους πεινασμένους.Με ανθρώπους που σε ολόκληρη την ζωή τους παλέψανε,προσφέρναε,μοχθήσανε.Και όλα αυτά για να μπορεί ο κύριος Στουρνάρας να ζητωκραυγάζει για την λιτότητα που έχει επιφέρει,ενώ εκείνοι να ζητούν μια σακούλα πορτοκάλια.
Ίσως ακούγεται κλισέ αλλά αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.Μακάρι να μην είναι η Ελλάδα του αύριο.
Την ίδια ώρα το υπουργείο οικονομικών ανακοινώνει νέα σειρά μέτρα για αγροτεμάχια και σπίτια.Επιπλέον κατακρεουργεί το πολύτεκνο επίδομα.Κατά συνέπεια βαδίζουμε όλοι μας προς αυτήν την κατάσταση,να περιμένουμε δηλαδή το συσσίτιο στο κέντρο της Αθήνας.
Και όλα αυτά γιατί;Η ζωή μας ακρίβυνε,το να ζεις έχει κόστος και όλα αυτά γιατί;Επειδή η ματαιοδοξία και ο δωσιλογισμός κάποιων ανθρώπων είναι μεγάλος.
Αν δεν κάνουμε κάτι,αυτό θα συνεχιστεί και τότε μια στιγμή ελεημοσύνης δεν θα είναι αρκετή.
Τέλος θα ήθελα να κλείσω με μια ερώτηση στους Γερμανούς δημοσιογράφους:''Θα μας ξανααποκαλέσουν τεμπέληδες ύστερα από τον γύρο αυτής της φωτογραφίας ανά τον κόσμο;''Οι άνθρωποι αυτοί πολέμησαν σε όλην τους τη ζωή να μην πεινάσουν και να που τώρα το θράσος των πολιτικών είναι τόσο μεγάλο που ακυρώνουν με τις αποφάσεις τους το δικαίωμα του ανθρώπου....Το να ζει.
Μακάρι η απάθεια της κοινωνίας να μην στοιχίσει,ειδάλλως μία στιγμή ελεημοσύνης δεν θα είναι αρκετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου