Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

#Musiq GR : One Drop Forward


Σε αυτό το άρθρο θα ταξιδέψουμε λίγο προς Τζαμάικα και οι ήχοι θα κινηθούν σε αντίστοιχους ρυθμούς... 

Καλώς η κακώς στη χώρα μας υστερούν σε πλήθος τα συγκροτήματα που τραγουδάνε reggae ή dub, αλλά τουλάχιστον όσοι εκπροσωπούν αυτό το είδος το κάνουν πολύ καλά και σύμφωνα με τη 
προσωπική μου εκτίμηση , οι  One Drop Forward είναι η κορυφή όλων!


Είναι από τα πιο παλιά reggae συγκροτήματα στην Ελλάδα μετρώντας πάνω από 20 χρόνια μαζί -ξεκίνησαν το 1991- και όπως είναι αναμενόμενο οι δουλειές τους είναι πολύ ώριμες, ή θα μπορούσαμε να πούμε πιο απλά... Ξέρουν τι κάνουν! Επίσης αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ομάδα αποτελείται από 9 άτομα. Ο Stefanatty με την πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική εμφάνιση σε βάζει αμέσως στο κλίμα, ενώ η Σοφία, ο Moukas, ο Maquitto, ο Migiagi, ο Zikas, ο Τάκης, ο Μενέλαος και ο Θεόφιλος γεμίζουν τη σκηνή, αλλά και την ατμόσφαιρα με ταξιδιάρικες μουσικές. 

Έχουν κυκλοφορήσει 2 cds (τα οποία δημιουργήθηκαν αυτόνομα, χωρίς χορηγούς ή δισκογραφικές) αλλά κυρίως προσπαθούν να μεταδώσουν το πνεύμα και την κουλτούρα της reggae μέσα από τα live τους. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα , αλλά έχουν παίξει και στο εξωτερικό στα πλαίσια περιοδείας στην γειτονική Ιταλία και την Ισπανία. Έχει ενδιαφέρον να τους ακούσετε και εμείς σας δίνουμε τη δυνατότητα να πάρετε μια πρώτη γεύση μέσα από τα τραγούδια που ακολουθούν! 

Enjoy!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου