Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι 10 πλουσιότερες χώρες για το 2012




Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να παρακμάζει μέρα με την μέρα παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες χώρες που συνεχίζουν να ευημερούν.Θα γίνει λοιπόν μια μικρή παρουσίαση των 10 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη με βάση το ΑΕΠ ( εθνικό ακαθάριστο προϊόν ) ανά κάτοικο.Σε αυτές τις χώρες πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η βιομηχανία για την άνθιση της οικονομίας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις 10 πλουσιότερες χώρες για το 2012.



10. Ινδία

    

Η τρέχουσα ανάπτυξη της σύμφωνα με το ΑΕΠ ανέρχεται στα 2,012.760 τρισεκατομμύρια δολάρια.Κύριοι λόγοι αυτής της προόδου είναι επενδύσεις των επιχειρήσεων,η εξαγωγή αγροτικών προϊόντων και οι βασικοί τομείς των υπηρεσιών τους.


9. Ρωσία

   

Η Ρωσία βρίσκεται στην ένατη θέση με 2,117.245 τρισεκατομμύρια δολάρια.Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην βιομηχανική ανάπτυξη αλλά και σε άλλους οικονομικούς τομείς όπως ο μαύρος χρυσός.


8. Ιταλία

    

Έχει ένα κλειστό εισόδημα της τάξης 2,287.704 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.Δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλαμβάνεται στο G8.


7. Ηνωμένο Βασίλειο

   

Με κέρδη 2,203.880 τρισεκατομμύρια δολάρια καθίσταται ένας από τους γίγαντες στην παγκόσμια οικονομία παρά την ύφεση που την έπληξε τα τελευταία χρόνια,ενώ κατέχει και την τρίτη θέση στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης.


6. Βραζιλία

  

Είχε 2,216.986 τρισεκατομμύρια δολάρια κέρδη όπου τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τους τομείς των υπηρεσιών,ορυχείων,τις κατασκευές και γεωργικά προϊόντα.Αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη στην Λατινική Αμερική.


5. Γαλλία

 

Η Γαλλία με έσοδα 2,888.907 τρισεκατομμύρια δολάρια θεωρείται  ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης,λόγω τις διαφοροποιημένης βιομηχανικής της βάση.


4. Γερμανία

  

Με συνολικά κέρδη 3,707.790 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι η υπ' αριθμόν ένα χώρα όταν πρόκειται για ανάπτυξη στην Ευρώπη.Ο λόγος που κατάφερε και είναι πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη είναι διότι επικεντρώνεται στις εξαγωγές οι οποίες αποτελούν το 1/3 του συνόλου της συμβολής στην οικονομία της χώρας.


3. Ιαπωνία

  

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,125.842 τρισεκατομμύρια δολάρια.Αυτό που την κρατά στις  υψηλές θέσεις από το 1960 μέχρι σήμερα είναι η ανταγωνιστικότητα της στις αγορές της ελεύθερης οικονομίας αλλά και τις διεθνείς συναλλαγές.


2. Κίνα

  

Έχει έσοδα 7,744.133 τρισεκατομμύρια δολάρια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.Επικεντρώνεται κυρίως στις διεθνείς συναλλαγές, και ο κύριος συντελεστής για την ανάπτυξη βρίσκεται στις εξαγωγές που έκανε την Κίνα μεγαλύτερο εξαγωγέα παγκοσμίως και στις εισαγωγές που τους καθιέρωσε σαν τους δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα αγαθών στον κόσμο.


1. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  

Εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομίας έχοντας κέρδη με βάση το ΑΕΠ 15,495.389 τρισεκατομμύρια δολάρια.Η οικονομία της είναι προσανατολισμένη προς την αγορά και επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις και επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου