Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Sky is not the limit




Τα ταξίδια του Voyager-I συνεχίζονται και γράφουν ιστορία. Το διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε το 1977 πέρασε τα όρια του ηλιακού μας συστήματος 2 μέρες πριν και πλέον ταξιδεύει σε πρωτόγνωρες περιοχές για την ανθρωπότητα.


Μαζί με το δίδυμο Voyager-II στέλνουν για 36 συνεχόμενα χρόνια πληροφορίες στη γη από τα πιο απομονωμένα μέρη του ηλιακού μας συστήματος, προσφέροντας πολύ σημαντικές πληροφορίες για το σύμπαν μέσα στο οποίο ταξιδεύουμε. Επίσης φέρουν μέσα τους πλάκες , παρόμοιες με τις πλάκες του Pioneer  , που στόχο έχουν να μεταφέρουν μήνυμα φιλίας και πληροφορίες σχετικές με τη γη   σε άγνωστες μορφές ζωής στο διάστημα, που τυχόν θα βρουν το διαστημόπλοιο μας.

Όσο κινούνταν στο δικό μας ηλιακό σύστημα τα 2 σκάφη , ξέραμε μέχρι ένα σημείο τι περιμέναμε να δούμε... Τα τρέχοντα όμως δεδομένα είναι άκρως απρόβλεπτα, και αυτό προκαλεί τόσο χαρά όσο και ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. Δεν έχουμε παρα να περιμένουμε νέες πληροφορίες να δωθούν στη δημοσιότητα.... Ώς τότε συνεχίζεται η περιπλάνηση και η εξερεύνηση 18 δισ. χιλιόμετρα μακρυά απο τον υπολογιστή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου