Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΝ...


Όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα. Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε. Η ομάδα της καρδιάς μας από του χρόνου θα παίζει στη football league. Aυτό δεν αλλάζει. Από εδώ και πέρα όμως, δεν ήρθε και το τέλος. Το τέλος μια εποχής...είναι η αρχή μιας άλλης.

Η αρχή για τη δημιουργία μιας ομάδας που δεν θα ξαναπέσει στον βούρκο και θα φαγωθεί μόνη της. Η αρχή για μια ΑΕΚ που δεν θα κάνει παρακλήσεις για να δει το τρίποντο της νίκης. Η αρχή για μια ΑΕΚ πιο δυνατή από ποτέ, πιο ισχυρή και πιο εγωίστρια. Μια ομάδα δηλαδή για την οποία εμείς είμαστε  αλλά και θα είμαστε υπερήφανοι. Το γεγονός ότι παίζεις σε κατώτερη κατηγορία δεν σε τελειώνει.Ναι μπορεί οι άλλες ομάδες και οι οπαδοί τους να σε κοιτούν αφηψυλού και να χλευάζουν αλλά αυτό μέχρι να ξανασηκωθείς. Μέχρι να αναστηθείς. Και εμείς σαν φίλαθλοι της ΑΕΚ και μόνο, θα είμαστε εκεί δίπλα για την επόμενη μέρα. Μια μέρα δύσκολη αλλά και γεμάτη περηφάνια.
Κανείς δεν χαρίστηκε, κανείς δεν άφησε και εν τέλει κανείς δεν νοιάστηκε. Ομάδες, πρόεδροι παρά μόνο φίλαθλοι. Και δεν μιλάω για τους ανεγκέφαλους που δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο χτυπάνε. Με τέτοιες ενέργειες πληγώνεται η ομάδα.
Είμαστε περήφανοι που δεν μας χαρίστηκε κανείς και εν τέλει πέσαμε με το κεφάλι ψηλά. Το μόνο που μένει να κάνουμε τώρα είναι υπομονή.Υπομονή και στήριξη σε αυτόν τον πληγωμένο ιστορικό-ηρωικό σύλλογο.
Η επόμενη μέρα είναι η δυσκολότερη στην ιστορία του συλλόγου, αλλά αυτομάτως είναι και μια από τις πιο δύσκολες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι μία τόσο μεγάλη ομάδα υποβιβάστηκε φέρνει παράλληλα και δυσκολίες σε όλους τους υπόλοιπους. Κυρίως οικονομικές καθώς τα τηλεοπτικά συμβόλαια θα μειωθούν δραματικά για όλους τους συλλόγους. Από την άλλη φέρνει αλλαγές και στο θέμα των Αρχών του ποδοσφαίρου και των τιμωριών των ομάδων. Δεν θα μπω στη λογική να κατηγορήσω άλλες ομάδες για επεισόδια και ποινές που θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί και ούτε με νοιάζει κι όλας. Αυτό που δημιουργείται όμως είναι μια προϊστορία που εκ φύσεως δεν επιτρέπει παρόμοια φαινόμενα ατιμώρητα ανεξαρτήτως κλίμακας και ομάδας.
Αν για να γίνει αυτό έπρεπε να πέσει η ΑΕΚ, τότε καλώς.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι.
Να ξεκαθαρίσω την θέση μου εδώ.Ούτε υπαινίσσομαι πως η ομάδα έπρεπε να κερδίσει εφέσεις, να τιμωρηθούν άλλες ομάδες και εν τέλει να ''σε αφήσουν'' να παραμείνεις και εν συνεχεία να φυτοζωείς όπως και φέτος. Είμαι περήφανος σαν γνήσιος φίλαθλος και όχι οπαδός, για το γεγονός ότι κανένας δεν ευνόησε αυτήν την ομάδα φέτος. Είμαι περήφανος που είμαι Αεκτζής.
Τώρα όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο λαός της ΑΕΚ είναι διχασμένος για τον αν πρέπει να παίξουμε στη football league ή στην football league 2.
Η αλήθεια έιναι πως η ΑΕΚ χρωστάει και η μόνη λύση είναι αυτή της πτώσης της, στην  Γ εθνική (footbal league 2),όπου και αυτόματα σβήνονται τα χρέη της προς το δημόσιο(όχι προς παίχτες και ιδιώτες). Αλλά τότε τα χρέη αυτά τα επωμίζονται πρόσωπα και η ευθύνη πέφτει πάνω τους, Αδαμίδης, Θανόπουλος, Νικολαίδης κλπ. επωμίζονται τα χρέη της ΑΕΚ προς το δημόσιο.
Για να δούμε αν η κοινωνία, η δικαιοσύνη και ακόμα η ίδια η ΑΕΚ θα επιλέξουν να βάλουν την ομάδα πάνω από πρόσωπα που όπως έδειξε η ιστορία την πλήγωσαν. Και την πλήγωσαν τόσο βαθιά που τα σημάδια θα μείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτό που μένει ξανατονίζω είναι ο κόσμος και τίποτα άλλο. Εμείς ή μάλλον καλύτερα να πω εγώ (μιας και οι γνώμες διίστανται), είμαι πάνω από όλα ΑΕΚ και σαν ΑΕΚ θέλω να την βλέπω, και όχι σαν παιχνίδι στα χέρια ανεύθυνων αντρών.
Τίποτα παραπάνω. Κλείνω λέγοντας πως οι Ιδέες δεν αποθνήσκουν (αρκεί η ΑΕΚ να μην μείνει πια μόνο ως ιδέα).

1 σχόλιο: