Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ...ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ και 100άρα!!!


Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε υποκύψει, όχι όμως ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να γράφει ιστορία. Η επιστροφή από το -17 είναι γεγονός. Ο πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης καταφέρνει το ασύληπτο κατακτώντας δεύτερη σερί χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο και μπαίνοντας στην θρυλική τριάδα των ομάδων που το έχουν καταφέρει (Μακάμπι, Γκιουγκοπλάστιγκα).

 Μπορεί η Ρεάλ να είναι η βασίλισσα, αλλά απόψε ο βασιλιάς ήταν ένας, ο ίδιος που ήταν και πέρυσι. Θα το πούμε και θα το ξαναπούμε γιατί είναι αλήθεια.
Όλοι θεωρούσαν τον Ολυμπιακό ως αουτσάιντερ ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρείες. Πριν το φάιναλ φορ ούτε και ο ποιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδος δεν θα περίμενε ην εξέλιξη των γεγονότων.
Αλλά γιατί γαμώ την πουτάνα μου γαμώ να θεωρείς τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ; Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο φάιναλ φορ κι αυτή ήταν ο δαφνοστεφανομένος.

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!!!
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού λοιπόν βλέπουν την ομάδα τους να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον άλλο ένα ''κυπελλάκι'' θα κοσμεί το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ακόμα, ο άσημος σε φάιναλ φορ Έλληνας προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας, που του έχει ασκηθεί έντονη κριτική καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, γράφει και αυτός με χρυσά γράμματα το δικό του κεφάλαιο στις σελίδες ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του ευρωπαικού .
Ο kill Bill ισοφαρίζει το ρεκόρ του  Τονι Κούκοτς  κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας και όπως αναφέρμε και προηγουμένως ο Ολυμπιακός γίνεται η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά, την ίδια ώρα μάλιστα που σπάει ένα ακόμη ρεκόρ με τους εκατό πόντους που πέτυχε σε τελικό ( αν δεν κάνω λάθος μόνο η Μακάμπι το έχει καταφέρει αλλά δεν είμαι σίγουρος).
O ατρόμητος, προσηλωμένος και καλά προετοιμασμένος Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα και αυτό το απέδειξε, αφού επέστρεψε από το -17 σε αυτό το τρομαχτικό ξέσπασμα της βασίλισσας. Ο Μπαρτζώκας με το στυλ δολοφόνου, ψυχρός αλλά και ψύχραιμος στο πάγκο, έδινε ανάσες στον Σπανούλη που στο πρώτο ημίχρονο ήταν κλειδωμένος, και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις επέμεινε στο αμυντικό μοτίβο.
Στα του ματς...
Ο εκφωνητής στο ματς με την CSKA έκανε λόγο για ολοκληρωτικό μπάσκετ και επιτομή της άμυνας, σε αυτό τον τελικό μιλούσε για θεική παρέμβαση. Όπως και να χει ολόκληρη η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τους ήρωες όπως αρεσκόμεθα να χαρακτηρίζουμε τους παίχτες και τον άθλο που έχουν καταφέρει.
Ένας Σπανούλης που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εγκλωβισμένος και είχε 0 πότους και μόλις μία ασσίστ, ήρθε από άλλο πλανήτη και με τους 22 πόντους του στο δεύτερο εικοσάλεπτο οδήγησε την oμάδα στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό πρέπει να κάνει ένας αρχηγός, ένας  φυσικός ηγέτης.
Λο βγαλμένος από NBΑ με είκοσι πόντους ενεργητικό, έβρισκε λύσεις εκεί που δεν υπήρχαν. Ένας καταπληκτικός Στράτος Περπέρογλου σε ένα από τα καλύτερα και πιο αποδοτικά του βράδια κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό με σουτ από τα έξι και εβδομηνταπέντε. Τέλος, ένας Κάιλ Χάινς που στην άμυνα ήταν βράχος. Απροσπέλαστος από κανέναν. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους υπόλοιπους παίχτες που ερχόντουσαν από τον πάγκο και πραγματικά δίνανε ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό ονομάζεται ομάδα...
Τέλος θέλω να κλείσω αποδίδοντας φόρο τιμής στους χιλιάδες ηρωικούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήταν εκεί σε ένα φάιναλ φορ με πολλές συγκινήσεις. Εξ'άλλου ένα ταξίδι στο Λονδίνο δεν είναι και μικρό πράγμα. Μπράβο και ξανά μπράβο!
Σαν υγιείς φίλαθλοι είμαστε περήφανοι που ο Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα και κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ και ας είμαστε υποστηρικτές άλλων ομάδων. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου