Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πάμε παραλία ή πάμε πορεία;



Πολλοί θα απαντήσετε στο ερώτημα του άρθρου μου: "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ!" δεν θα διαφωνήσω μαζί σας, αλλά ούτε θα συμφωνήσω! Να γίνω πιο συγκεκριμένος, το καταλαβαίνω ότι είναι καλοκαίρι ο ήλιος βράζει στην Ελλάδα και ψάχνουμε εστίες δροσιάς, ΑΛΛΑ τα τελευταία 3 χρόνια ζούμε την πιο μεγάλη οικονομική ύφεση που έζησε χώρα στον πλανήτη και την εφαρμογή των πιο αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων από τα εγχώρια φερέφωνα των ξένων δανειστών μας!


Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει πριν μερικά χρόνια "Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ειδήσεις!". Μέγα λάθος το καλοκαίρι υπάρχουν οι περισσότερες ειδήσεις!!! Οι καταστάσεις και τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαίνουμε τα γεγονότα! Οι κυβερνήσεις πια, ψηφίζουν πια όλα τα αντιλαϊκά μέτρα καλοκαίρι για να πιάσουν τον λαό στις παραλίες και να μην συναντήσουν πιθανές αντιδράσεις (βλέπε Μεσοπρόθεσμο-Ιούνιος 2011, απόλυση υπαλλήλων ΟΤΑ και Δημοτικών Αστυνομικών-Ιούλιος 2013). Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή τις απολύσεις στους Δήμους και τις μετατάξεις στο Δημόσιο υπήρξαν προγραμματισμένες πορείες από τα συνδικάτα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου! Τι θα γίνει πια επιτέλους; Θα βγούμε όλοι στους δρόμους όταν θα έχουμε μισθο $80/μήνα σαν την Αγκόλα;! ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Είναι δυνατόν να έρχεται ο Σόιμπλε στην Αθήνα την παρελθούσα Πέμπτη, για να επαινέσει το "success-horror story" του Σαμαρά εν όψει Γερμανικών εκλογών και να μην βγει όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα να ΔΙΩΞΕΙ αυτόν που στέρησε τα όνειρα των λαών του Ευρωπαϊκού νότου!!;;
'Η τώρα ή πότε, γιατί αύριο θυμηθείτε θα είναι αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου