Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: 7 τρόποι για να την αντιμετωπίσεις

Όλοι στην εξεταστική περίοδο νιώθουμε ατονία ,κούραση και βαρεμάρα ,επίσης βλέπουμε άπειρες ταινίες ,είμαστε μόνιμα στο facebook και μας πιάνει βουλιμία. Τα ακόλουθα tips θα μας βοηθήσουν να στρωθούμε στο διάβασμα και να μην σπαταλάμε άσκοπα το χρόνο μας.
  1. Αν στο διάβασμα μας δεν είναι απαραίτητος ο υπολογιστής τον έχουμε μόνιμα κλειστό και βάζουμε το πολύμπριζο σε κάποιο ψηλό σημείο στο σπίτι π.χ σε ένα ψηλό ράφι ή στο πατάρι. Όλο αυτό γίνεται διότι σπαταλάμε πολύ χρόνο στον υπολογιστή και αν είναι ανοιχτός πάντα μπαίνουμε στον πειρασμό να αφήσουμε το διάβασμα και να μπούμε π.χ στο facebook. Αφού λοιπόν είναι κλειστός και για να τον ανοίξουμε πρέπει να σκαρφαλώσουμε στο πατάρι για να πάρουμε το πολύμπριζο ,τότε κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσουμε να συνεχίσουμε το διάβασμα . Ωστόσο αν είναι αναγκαίος ο υπολογιστής στο διάβασμα μας κατεβάζουμε ότι είναι απαραίτητο από το ίντερνετ  και πάμε το ρούτερ στο πατάρι! 
  2. Κοιμόμαστε τουλάχιστον ένα οχτάωρο καθημερινά , σε αντίθετη περίπτωση ο οργανισμός μας θα είναι κουρασμένος με αποτέλεσμα να μην έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση για το διάβασμα.
  3. Αν είναι να κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα καλό είναι να γίνει από την ώρα που τρώμε και μετά γιατί έτσι κι αλλιώς μετά το δείπνο χαλαρώνουμε και μας πιάνει μια υπνηλία .
  4. Παίρνουμε αρκετά τάπερ από τη μαμά για να εξοικονομήσουμε χρόνο στο μαγείρεμα . 
  5. Καλό είναι κάθε δεύτερο βράδυ να πηγαίνουμε κάνα δίωρο για καμιά μπύρα, έτσι βλέπουμε λίγο κόσμο και γυρίζουμε κάπως ανανεωμένοι.
  6. Το σεξ δρα τονωτικά στη διάθεση για διάβασμα και προσδίδει πνευματική διαύγεια. ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάμε μόνο για σεξ το οποίο μπορεί να στο δώσει μια φίλη/φίλος κάποιος/α πρώην ή η σχέση που έχεις εκείνη τη περίοδο, μην ξεκινήσετε κάτι καινούριο μέσα στην εξεταστική , είναι καταστροφικό.
  7. Τέλος δοκιμάστε για εκτόνωση κάτι που κάνουν οι φοιτητές στη Σουηδία , βγαίνουν στα μπαλκόνια μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ και ουρλιάζουν (ας ελπίσουμε ότι είναι αποδοτικό και δεν προκαλεί μόνο ηχορύπανση).Δείτε το παρακάτω βίντεο..
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου