Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

5 tips για εύκολο και ανώδυνο χωρισμό

Αρκετά άτομα που έχουν μακροχρόνια σχέση κάποια στιγμή θέλουν να χωρίσουν επειδή έχουν κουραστεί , βαρεθεί , δεν θέλουν να βγάλουν όλη τη ζωή τους με ένα ταίρι ή και για άλλους χίλιους δυο πιο σοβαρούς λόγους.
Ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο διότι έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό να είμαστε με έναν άνθρωπο στον οποίο λέμε τα πάντα , και είναι πιο δύσκολο αν και ο άλλος/η δεν θέλει να χωρίσουμε. Ο χωρισμός θα γίνει λιγότερο επίπονος και χωρίς πίσω γυρίσματα αν ακολουθήσουμε τα ακόλουθα tips .


  1. Σταματάμε κάθε επικοινωνία με τον/την πλέον πρώην (τουλάχιστον για ένα τετράμηνο ή μέχρι να βρούμε καινούρια σχέση) , γιατί άμα διατηρούμε επαφή δεν θα ξεκολλήσουμε ποτέ και θα ριχνόμαστε ψυχολογικά όταν μας λέει ,ότι κάποιο καινούριο πρόσωπο έχει μπει στη ζωή του/της. Αρκετά άτομα με αυτόν τον τρόπο έχουν πάθει κατάθλιψη .
  2. Τον/την σβήνουμε από κάθε μέσο επικοινωνίας ,όπως κινητό ,facebook ,skype κλπ.Αυτό γιατί όταν θα θελήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του/της  (κυρίως όταν τα έχουμε πιει ή όταν θα ακούμε κανα κοψοφλέβικο τραγούδι) μάλλον δεν θα το κάνουμε γιατί η επικοινωνία θα είναι πιο δύσκολη.
  3. Αποφεύγουμε μέρη που μπορεί να τον/την πετύχουμε , και λέμε στους κοινούς γνωστούς μας να μη μας ξανά πουν νέα του/της.
  4. Γεμίζουμε τον χρόνο μας με διάφορες δραστηριότητες ή δουλεύουμε περισσότερο ή διαβάζουμε περισσότερο , με αυτό τον τρόπο γεμίζουμε την μέρα μας και έτσι ξεχνιόμαστε και δεν τον /την σκεφτόμαστε.
  5. Τέλος βρίσκουμε κάποιον/κάποια καινούριο/α , ας είναι και εφήμερο , γιατί "ο έρωτας με έρωτα περνάει" . Έτσι στρέφουμε αλλού το ενδιαφέρον μας και αρχίζουμε να ξεχνάμε , είναι ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος να τον/την ξεπεράσουμε  .Επίσης αν βρει και ο/η άλλος/η μετά θα μας πονέσει πολύ λιγότερο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου