Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Βάλε την αγάπη στη ζωή σου


Η αγάπη μας δίνει δύναμη...


Οι καιροί που ζούμε είναι χαλεποί , ο κόσμος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και χαμηλό ηθικό, νοιώθει απελπισμένος. Αρκετά πρωινά δεν θέλουμε να ξημερώσει γιατί θα είναι άλλη μια μέρα γεμάτη στεναχώρια και προβληματισμό , θα είναι μια μέρα που δεν θα έχουμε να θρέψουμε τα παιδιά μας και  να γιατροπορέψουμε τους γονείς μας . 

Πρέπει όμως να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και βούλησης , οφείλουμε να διώξουμε το φόβο και το μίσος από μέσα μας και να τα αντικαταστήσουμε με την αγάπη και την αλληλεγγύη . Η ζωή μας θα είναι πολύ πιο  όμορφη αν ξυπνάμε και λέμε μια καλημέρα με ένα χαμόγελο , αν κάνουμε μια καλή πράξη, αν ενδιαφερθούμε για τον γείτονα , αν μετατρέψουμε την πόλη σε ένα μεγάλο χωριό που όλοι νοιάζονται για τον πλησίον τους .Έτσι  νοιώθουμε πιο ασφαλείς και πολύ πιο εύκολα θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα δεινά που μας εμφανίζονται .Είναι σημαντικό να  βοηθήσουμε κάποιον που μας έχει ανάγκη γιατί και εμείς μπορεί να βρεθούμε στη θέση του. Η κοινωνική αλλαγή θα έρθει πιο σύντομα αν γίνουμε πιο ευαίσθητοι και αφήσουμε την αγάπη να μπει στη ζωή μας.

 Η αγάπη είναι το κλειδί  ,  και πρέπει να την εφαρμόσουμε σε κάθε μορφή της , όπως να ερωτευθούμε. Οι νέοι σήμερα φοβούνται να  αισθανθούν  αν όμως τολμήσουν δεν θα είναι τόσο μόνοι και αδύναμοι , πρέπει  να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε και να μη τα μετράμε όλα με το χρήμα . Ο ερωτευμένος άνθρωπος μπορεί να ζει  χωρίς φαγητό χωρίς ύπνο χωρίς στέγη , είναι σαν να έχει πάρει φάρμακο για να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα δεινά της ζωής του. Αυτό είναι ο εύκολος τρόπος για να θυμηθούμε πως είναι να νοιάζεσαι για τον άλλο, το οποίο βοηθάει να διοχετεύσουμε την αγάπη μας και με άλλους τρόπους όπως να βοηθήσουμε τους φίλους και συγγενείς που μας έχουν ανάγκη , μετέπειτα να παρέχουμε βοήθεια σε άστεγους , σε παιδιά και σε άπορους με τελικό  στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινωνία πρόνοιας και αλληλεγγύης.



Η αγάπη είναι για τους δυνατούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου