Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Street Artist Diaries : Sonke




Δακρυσμένες πριγκίπισσες, πληγωμένοι σύντροφοι, μελαγχολικές φιγούρες που βιώνουν τον πόνο της αγάπης. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό style του Sonke (ή Αλέκου Σκουταριώτη όπως είναι το κανονικό του όνομα) , έργα του οποίου συναντά καθένας όταν κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.




Ξεκινώντας την ζωγραφική σε τοίχους πριν από 15 χρόνια, είχε μπει ήδη στην νοοτροπία του graffiti. Η προσωπική σφραγίδα στα έργα του, μπήκε μετά από ένα χωρισμό, όπου και ζωγράφιζε στεναχωρημένες πριγκίπισσες που αντιπροσώπευαν την ως τότε κοπέλα του, σε όποιο μέρος ήταν πιθανό να τα δει... Το style έμεινε πολύ καιρό μετά το χωρισμό και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη πρωτεύουσα. Πλέον είναι ίσως το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο σχέδιο.




Για να ξεφεύγει από τη μονοτονία συχνά προσπαθεί και άλλα graffiti αλλά όπως μαρτυρά δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση και δεκτικότητα οπότε και μένει στη κλασσική συνταγή επιτυχίας. Ωστόσο εμφανίζονται πολλές παραλλαγές και δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες φιγούρες όπως φαίνεται και παρακάτω.

Άμστερνταμ





Λόγω του μεγάλου πλήθους έργων του, που όπως εκτιμά ο Sonke έχουν αρχίσει ίσως να κουράζουν και τον κόσμο της πόλης, έχει αρχίσει να επεκτείνεται προς τα έξω και γενικά όπου πηγαίνει δεν χάνει ευκαιρία να αφήνει  το σημάδι του.

Βρυξέλλες

Ρώμη




Τα σχέδια του έχουν γίνει τόσο γνωστά που πλέον τα πουλάει σε εκθέσεις graffiti και καταφέρνει να βιοπορίζεται από αυτό. Σίγουρα πολλοί underground graffit-αδες κατακρίνουν αυτή τη κίνηση , αλλά το να εκτιμάται η δουλειά σου και να πληρώνεσαι για να κοσμούν τα έργα σου σπίτια αγνώστων μόνο χαρά θα μπορούσε να προσφέρει. Πριν κλείσουμε παραθέτουμε κάποια ακόμα έργα του Sonke.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου