Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Προδοσία και δυστυχώς εξαθλίωση...


Σε Ελλάδα και προσφάτως στην Κύπρο το οικονομικό-κοινωνικό σκηνικό έχει αλλάξει ραγδαίως και έχει μετατραπεί σε μαύρη τρύπα που κατασπαράζει αθώους πολίτες. Αντίθετα και δυστυχώς που το λέω (ξανά) το πολιτικό σκηνικό παραμένει το ίδιο. Στην Κύπρο μάλιστα η εκλογή Αναστασιάδη σηματοδότησε το οικονομικό τέλος της χώρας και κατά πάσα πιθανότητα την ληστεία των φυσικών πόρων της μεγαλονήσου.
Το είχαμε πει και σεπαλαιότερο άρθρο λίγες μέρες μετά την εκλογή Αναστασιάδη, και τότε μάλιστα ως εικασία. Ο νυν ισχυρός άνδρας της Κύπρου έχει μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει ευρωπαϊκά αλλά κυρίως γερμανικά συμφέροντα και δεν έχασε χρόνο για την υλοποίηση του σχεδίου του. Σε στυλ ΓΑΠ ο Αναστασιάδης εν μία νυκτί οδήγησε το χρηματιστήριο της Κύπρου σε ελεύθερη πτώση και με το κούρεμα στις καταθέσεις των πολιτών, την κατάρρευση κάθε σχεδίου αποτροπής μιας βάναυσης λιτότητας. Πλέον η ενέργεια αυτή δείχνει πως δεν υπάρχουν ποια προθέσεις για σωτηρία της χώρας αλλά για ξεπούλημα όσο όσο των πόρων της.
Όλοι έχετε διαβάσει πολλά τις τελευταίες ημέρες και ακόμα περισσότερα για την στάση Αναστασιάδη στις καταθέσεις των Ρώσων στο νησί. Χτύπημα κάτω από τη ζώνη με τον Πούτιν να κάνει δηλώσεις για προδοσία της Κύπρου από τον ίδιο της τον ηγέτη και τη μαφία να απειλεί.

Την ίδια ώρα στα του οίκου μας γίνεται μια ένδοξη καταπάτηση υποσχέσεων από την κυβέρνηση. Οι υποσχέσεις Σαμαρά για μη επιβολή νέων βάναυσων φόρων φαίνεται να πηγαίνουν περίπατο, και ετοιμάζεται νέο κοκτέιλ φόρων με κυριότερο αυτό των ακινήτων.
Επίσημα οι Έλληνες πολίτες που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν πολλούς λογαριασμούς καλούνται να πληρώσουν στο σύνολό τους περί τα 5,5 δις ευρώ ενώ το 2009 οι φόροι για ακίνητα έφταναν τα 500.000 εκατομμύρια. Για ποιο λόγο λοιπόν έρχεται τώρα και ζητάει το πενταπλάσιο ποσό ενώ ξέρει ότι δεν μπορούμε να το πληρώσουμε;
Είναι ο τρόπος τους για να γονατίσουμε ακόμα περισσότερο. είναι ξεκάθαρα ένας τρόπος εκβιασμού και το ξέρουν. Ο δοσίλογοι στη χώρα μας αλλά και στην αδερφική Κύπρο είναι αυτοί που ευθύνονται για αυτόν τον ξεπεσμό  και κανένας άλλος. Όσο και αν αρεσκόμαστε στο να κατηγορούμε τους ξένους εταίρους για την κατάντια μας, οι μόνοι που ευθύνονται είναι οι δικοί μας πολιτικοί και μόνο αυτοί. Αυτούς που μεγάλες μερίδες πολιτών εξακολουθούν να στηρίζουν.
 Αδιανόητο, ύστερα από τέτοια λεηλασία στα ελληνικά νοικοκυριά. Χαρακτηριστικά και ύστερα από έρευνα του Χαροκοπείου πανεπιστημίου οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει βίαια και δραματικά με την μείωση σε κρέας και ψάρι να αγγίζει το 71 και 62 τοις εκατό αντίστοιχα. Αντίθετα το ρύζι τα μακαρόνια το ψωμί τα όσπρια και τα αυγά έχουν πα΄ρει τη θέση τους στο οικογενειακό τραπέζι. Συνεχώς δεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Ας δείξουμε και εμείς ότι έχουμε δόντια και ας μην τους αφήσουμε να συνεχίζουν την ληστρική τους πολιτική με προγράμματα που είναι απάνθρωπα.
Τέλος θα ήθελα να παροτρύνω όλους όσους διάβασαν το άρθρο, να συνεχίζουν να ψάχνουν και να μην πείθονται από κανέναν παρά μόνο από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και να μην εξαπατόμαστε από τους masters του ψέματος, τους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου