Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Μπουτάρης "καθαρίζει" την πόλη από τα graffiti



Αν και δεν μας έχει συνηθήσει σε τέτοιες αποφάσεις ο μοντέρνος δήμαρχος Θεσσαλονίκης , σήμερα ξεκίνησε να βγάζει ΟΛΑ τα graffiti από το Λευκό Πύργο μέχρι και το πάρκο της ΧΑΝΘ !


Στο πλαίσιο της γενικής καθαριότητας του δήμου, αλλά και της προβολής μιας καλής εικόνας προς τους τουρίστες (μιας και αυτές τις περιοχές επισκέπτοντε περισσότερο) , αποφάσισε να βαφτούν τοίχοι και κτήρια,  όπως επίσης να διορθώθούν φθορές σε αγάλματα και παγκάκια.

Σε ανακοίνωση από το δημαρχείο βρίσκουμε το εξής κείμενο «Σήμερα, ο επισκέπτης της πόλης αντικρίζει μια άσχημη εικόνα στο δημόσιο χώρο. Ειδικά σε πόλους έλξης επισκεπτών θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα. Τα γκράφιτι είναι μια από τις παρεμβάσεις που δημιουργούν άσχημη εικόνα για τα μνημεία μας, ενώ κακοποίηση από αυτοκόλλητα, φθορές, αφίσες κτλ. υφίστανται και κτίρια, αγάλματα, παγκάκια, δημόσιες τουαλέτες… Τόσο για τους κατοίκους, όσο κυρίως για τους επισκέπτες, η εικόνα αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή και πρέπει να την αλλάξουμε»

Το όλο εγχείρημα κοστολογείτε κοντά στις 10.000 ευρώ, αλλά το ζήτημα είναι κατα πόσο αξίζει να γίνει όλο αυτό στην πόλη. Και δεν εννοώ χρηματικά. Οι ζημιές στα αγάλματα και στα μνημεία είναι απόλυτα κατακριτέες , αλλά και το να χάσει το χρώμα της η πόλη δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Τα graffiti μαρτυρούν ζωή και κίνηση μέσα στην πόλη, νέους που θέλουν να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική σε τοίχους , και ιδέες ή βιώματα που αξίζει να αποτυπωθούν σε δημόσια θέα... Θα θέλαμε και τη δική σας οπτική πάνω στο ζήτημα, οπότε αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας μην δυστάσετε να αφήσετε σχόλιο (ακόμα και ανώνυμα) παρακάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου