Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

#Musiq GR : Cayetano





Ο Γιώργος Μπρατάνης , εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος,  είχε σαν μουσική αφετηρία
το Στρογγυλό Κίτρινο, ένα συγκρότημα που κατάφερε να κυκλοφορήσει 2 cds και συνεργάστηκε σε live εμφανίσεις με τον Μανώλη Φάμελο αλλά και με 16 Horsepower . Ταξίδεψαν μαζί σε Ελλάδα και Ιταλία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Γιώργο που το 1999 στην ηλικία των 23 έφυγε από το συγκρότημα και αναζήτησε το μέλλον του στην Ισπανία. Μέσα από συνεργασίες που είχε με διάφορα τοπικά συγκροτήματα υιοθέτησε πολλά μουσικά χαρακτηριστικά και με έργα για το θέατρο και το κινηματογράφο έγινε σύντομα γνωστός.

Το 2004 ο Cayetano γεννιέται , αποκτά ένα downtempo , dub funk χαρακτήρα,  και με label της Γερμανίας κυκλοφορεί το βινύλιο "Mr. White" , ενώ μόλις 2 χρόνια αργότερα συνεργάζεται με τη δισκογραφική του Parov Stelar στην Αυστρία και βγάζει στη κυκλοφορία τα albums "Focused" και "The Big Fall". Με διακρίσεις από Γαλλικά και Σουηδικά βραβεία στις πλάτες του , αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κυκλοφορήσει τα 2 επόμενα albums, που τιτλοφορούνται "Back Home" και "Once Sometime". Το 2010 δημιουργεί και μια μπάντα με ταλαντούχους μουσικούς , την Cayetano Live Band, που γυρνάνε στην Ελλάδα για συναυλίες , αλλά μπορεί να τον συναντήσει κανείς και πίσω από τα decks σε ρόλο dj να μεταφέρει τις μουσικές του σε εκατοντάδες αυτιά.

Αν δεν τον ξέρατε, ευκαιρία να τον μάθετε μέσα από τα παρακάτω κομμάτια του, ενώ για τους οπαδούς του αυτά που ακολουθούν είναι ένα μικρό δώρο... Απολαύστε τον!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου