Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γιατί και πως να μάθεις τυφλό σύστημα..


Όλοι μας όταν πρωτοξεκινάμε να πληκτρολογούμε σε έναν υπολογιστή αργούμε υπερβολικά , μετέπειτα γινόμαστε πιο γρήγοροι αλλά πάντα είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάμε (έστω και λίγο ) τα πλήκτρα για να δούμε τι πατάμε.

Επειδή η χρήση του υπολογιστή στους περισσότερους από μας είναι καθημερινή  καλό είναι να μάθουμε να γράφουμε σωστά, και το  "σωστά" είναι το τυφλό σύστημα

 Όπως βλέπετε στις εικόνες που σας παραθέτουμε σε κάθε δάχτυλο αντιστοιχούν κάποια πλήκτρα. Για αρχή καλό είναι να ανοίξετε π.χ το notepad , ξεκινήστε να πατάτε χωρίς να κοιτάτε τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε ένα δάχτυλο πολλές φορές ,μετά κάντε το ίδιο για κάθε δάχτυλο , αυτό γίνεται για να εξοικειωθούν τα δάχτυλα σας στην νέα στάση που πρέπει να έχουν στο πληκτρολόγιο.  
Έπειτα καλό είναι να κάνετε download ένα πρόγραμμα για τυφλό σύστημα ή να απευθυνθείτε σε κάποιο online ,επίσης είναι αυτονόητο ότι σε ότι γράφεται πρέπει να προσπαθείτε να γράφεται με τυφλό σύστημα για εξάσκηση.

Στην αρχή θα αργείτε πολύ να γράψετε αλλά με επιμονή θα βλέπετε βελτίωση μέρα με τη μέρα, ώσπου μετά από κανα τρίμηνο  εξάσκησης να γράφεται μόνο με τυφλό σύστημα και πιο γρήγορα απ ότι πρίν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου