Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...


Ποδοσφαιρική εβδομάδα για όλη την Ευρώπη και ο γδούπος από το στραπάτσο των δύο ισπανικών τιτάνων είναι ηχηρός. Δεν έφτανε η γοερή ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, ήρθε και αυτή της Ρεάλ στη Βεστφαλία να προστεθεί, κάνοντας το σκορ Γερμανία-Ισπανία 2-0.

Τα φαβορί ηττήθηκαν και μάλιστα ντροπιαστικά. Την τρίτη παίξανε οι πρωταθλητές και χθες οι δεύτεροι αντίστοιχα στα εθνικά τους πρωταθλήματα και η χαρά δεν πέρασε στην Ιβηρική χερσόννησο αλλά στον ευρωπαϊκό Βορρά.
Ο ''σεληνιασμένος χθες Λεβαντόφσκι'' δεν άφησε τον Ρόναλντο και την παρέα του να χαρούν και με τέσσερα δικά του γκολ έδειξε πως... οι Γερμανοί ξανάρχονται και μάλιστα με πολλά πάντσερς. Mε την χθεσινή του ''τεσσάρα'' ο Πολωνός άσσος έπιασε τον Κριστόφ Βαζέχα με έξι γκολ σε μια χρονιά  στο Τσάμπιονς Λιγκ. (Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να ''πιάσει'' κάποιος τον πρώην άσσο του Παναθηναικού.)
Ψυχωμένοι, άφοβοι και πάνω από όλα ορκισμένοι για τη νίκη οι παίκτες της Ντόρτμουντ απέδειξαν πως όχι μόνο δεν παίζουν μπάλα τα λεφτά αλλά και πως κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράψει ακόμα και για την διεκδίκηση του τίτλου. Οδέυουν ήδη για το τρίτο αστέρι στη φανέλα και ποιος θα τους πει να σταματήσουν αν ονειρεύονται ύστερα από τέτοιες εμφανίσεις;
Ο Ρόις και ο Λεβαντόφσκι έκαναν ότι ήθελαν την ανήμπορη να αντιδράσει άμυνα της Ρεαλ και όσο και αν ο Μουρίνιο ανακάτευε την τράπουλα οι Γερμανοί τα ίδια. Με εξαίρεση το λάθος του Χούμελς που έφερε και την ισοφάριση από τον Ρονάλντο, η αμυντική παράταξη των Γερμανών ήταν αψεγάδιαστη. Όπως δήλωσε και ο Μουρίνιο ''ήταν καλύτεροι σε όλες τις γραμμές και κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες''.
Το χθεσινό ματς ήταν αδιαμφισβήτητα παράσταση για έναν.
Ωστόσο, θα ήταν λάθος να ξεγράψουμε τους Μαδριλένους, που με το φτωχό, το μοναδικό γκολ που πέτυχαν κρατιούνται ακόμα έστω και με λίγες πιθανότητες στην υπόθεση τελικός. Η Ρεάλ το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν να επιστρέφει από τους νεκρούς και αν αυτά ήταν στο μακρινό κύπελλο πρωταθλητριών, η πρόκρισή της το 2003/04 σε βάρος της Μίλαν με την ανατροπή ύστερα από το 4-1 του Μιλάνου, μας δείχνει ότι δεν πρέπει να τους ξεγράψουμε.
Η αλήθεια είναι όμως πως με τέτοιες εμφανίσεις και τόσο παθιασμένο αντίπαλο πρέπει να αλλάξουν πολλά μέσα σε έξι μέρες.
Γίνεται;
Αν όχι τότε...

Ετοιμαστείτε για ένα Γερμανικό ντέρμπι, έναν εμφύλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου