Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο Γκουαρντίόλα στη Μπάγερν... Αλήθεια χρειαζόταν;


Μία ομάδα υπήρχε σήμερα στην Αλιανζ Αρένα και το όνομα αυτής ακουγόταν σε ολόκληρο το γήπεδο από τους χιλιάδες Βαυαρούς στις κερκίδες,Μπάγερν Μονάχου.

Δεν νιώθω την ανάγκη να πω πολλά για τον θρίαμβο των Γερμανών. Η τακτική και η πειθαρχία μιας ομάδας που είναι έτοιμη εδώ και χρόνια και που οδεύει για τον τρίτο τελικό της στα τέσσερα τελευταία χρόνια φάνηκε σήμερα στο γήπεδο.
Κλείστηκε ο Μέσσι, τελείωσε και η γιορτή για την Μπαρτσελόνα που βρέθηκε απέναντι σε ένα κέντρο πραγματικά συμπαγές (Σβαινστάιγκερ,Χάβι Μαρτίνεθ). Με κομμένους στα δύο Τσάβι και Ινιέστα και τον Μέσσι κλεισμένο (και κατά πάσα πιθανότητα ανέτοιμο) τότε αυτό που περιμένεις και προσεύχεσαι είναι να φας λίγα από την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης.Πόσο μάλλον όταν και η άμυνα σου σε όλον τον αγώνα παραπέει πηγαίνοντας εκεί που την πηγαίνει ο άνεμος.
Ο Λαμ μιλά για ανεξήγητη έκταση του σκορ και ο Ριμπερί τονίζει πως υπάρχει και άλλο ματς, αυτό της ρεβάνς στο Καμπ Νου. Αλλά εγώ θα σταθώ στη δήλωση του Χάινκες ''Είμαστε διψασμένοι για το τρόπαιο'' και κατά πως φαίνεται τίποτα δεν σταματάει αυτήν την ομάδα από την προέλαση της προς τον τελικό.
Τέλος για να κλείσω, η βραδιά ήταν πάρα πολύ κακή για την Μπαρτσελόνα και η ομάδα ήταν αγνώριστη. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν σου φταίει κανένας άλλος παρά μόνο ο εαυτός σου. Και για να προλάβω όσους μιλήσουν για εσκεμμένη βούληση της διατησίας να βοηθήσει τους Βαυαρούς σε δύο γκολ, ας ξαναρίξουν μια ματιά σε ισάριθμα πέναλτι που αρνήθηκε να δώσει στους γηπεδούχους καθώς και στην κόκκινη πάνω στον Ζόρντι Άλμπα στην ανάρμοστη-ύπουλη συμπεριφορά του στον Ρόμπεν.
Η βραδιά ήταν κακή για την Μπαρτσελόνα. Ας μείνουμε εκεί. Αυτό που μένει να αναρωτηθούμε είναι αν αυτό είναι το τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα και αν όχι τότε τι;
Α και κάτι ακόμα. Αλήθεια η Μπάγερν χρειάζεται τον Πεπ για να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ; Φαίνεται πως και ο Χάινκες δεν τα πάει και άσχημα διευθύνοντας μια ομάδα που παίζει ελκυστικότατο ποδόσφαιρο, διαλύοντας οποιαδήποτε άμυνα της σταθεί εμπόδιο και έχοντας πλώρη προς το τρεπλ. Απλά σκεφτείτε το...

1 σχόλιο:

  1. Οι παίχτες απλά την ψώνησαν και τίποτε παραπάνω...υποτίμησαν τους πάντες... λογικό είναι να υποστούν τέτοιες ήττες..εύχομαι και περισσότερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή