Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο χάρτης των ελληνικών off shore.



Ο χάρτης των ελληνικών off shore εκτείνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης κυρίως όμως βρίσκονται στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους και ανέρχονται στον αριθμό των 107 σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε ότι από τις 107 οι 4 εξ αυτών είναι δηλωμένες και εγγεγραμμένες στην λίστα αλλοδαπών εταιριών του υπουργείου οικονομικών,ενώ οι υπόλοιπες 103 λειτουργούν χωρίς να φορολογούνται από τις ελληνικές αρχές.

Όσον αφορά τώρα τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτές τις off shore εταιρίες από τις αδήλωτες 103 εταιρίες μόνον οι 18 από αυτές σχετίζονται με πρόσωπα και έχουν ως έδρα διευθυνθείς εκτός νομού Αττικής.Ακόμη οι περισσότερες από τις 103 off shore εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα από τις 33 που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι 10 είναι στο Κολωνάκι.

Τέλος στον Πειραιά εμφανίζονται 11 off shore και στα νότια προάστια την πρωτεία έχει η Γλυφάδα με 9 off shore εταιρίες.Στα βόρεια προάστια εμφανίζονται διευθύνσεις που συνδέονται με off shore εταιρίες είναι σε μέρη όπως Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου