Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ...


Όταν ο ψυχρός πόλεμος μαινόταν ανάμεσα σε Σοβιετική Ένωση και Αμερική, ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α. είχε αποκαλέσει την αντίπαλη χώρα ως η ''αυτοκρατορία του κακού''.
Φυσικά όποιος τολμά να αποκαλεί την Αμερική ως η ''αυτοκρατορία του καλού'' πρέπει να ζει κάποιο μακρινό όνειρο.
Βεβαίως δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τις πολιτικές επιλογές και τα αποτελέσματα που είχαν σε κάθε ''αυτοκρατορία''. Ο καθένας το βλέπει από την δική του οπτική γωνία και με βάση τα δικά του στάνταρ αποφασίζει αν τελικά οι πολιτικές αυτές πέτυχαν ή όχι.
Εν πάση περιπτώσει ο καιρός του ψυχρού πολέμου πέρασε και μια νέα αυτοκρατορία έκανε την εμφάνιση της. Η Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία, η αυτοκρατορία της Ευρωζώνης.
Κακή, καλή απειλητική ή όχι αυτό θα το αποφασίσει ο καθένας μας ξεχωριστά. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως η... ''κακή φύση της Ευρωζώνης φάνηκε στην Κύπρο. Εκεί που έδειξε τα δόντια της και έκανε επίσημη πολιτική την δήμευση της προσωπικής περιουσίας.
Με επικεφαλής αυτής της πρωτοφανούς ''ληστείας'' τον κύριο Ντάισελμπλουμ δηλώθηκε πως το μοντέλο της αρπαγής του πλούτου από τους καταθέτες είναι μοντέλο για άσκηση πολιτικής και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης (καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από τις ορέξεις των εν λόγω κυρίων)και ένας τρόπος για να βοηθήσουν οι πολίτες πιο ενεργά πλέον στα λάθη που κάνουν εκείνοι.
Χωρίς να μακρηγορώ γράφοντας αναλύσεις επί του θέματος, ένα έχω να πω.
Κάποιοι αποκάλεσαν τη Σοβιετική Ένωση αυτοκρατορία του κακού ενώ άλλοι μίλησαν για την αποτυχία του μοντέλου αυτού. Εγώ σαν αρθρογράφος του upogeiaki λέω πως αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη είναι η Αυτοκρατορία της Μεγάλης κλοπής και πως το μοντέλο που ακολούθησαν και εξακολουθούν να ακολουθούν κάποιοι ισχυροί άνθρωποι έχει και επισήμως παταγωδώς αποτύχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου