Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

THE FOLLOWING...


Είναι psycho, είναι βίαιος, είναι λάτρεις του αίματος και των σφαγών και δυστυχώς... είναι ανάμεσά μας. Το Following είναι μια σειρά από τις λίγες thriller σειρές που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς και πραγματικά αξίζει.


Ένας ψυχοπαθής καθηγητής, λάτρης του Allan Poe (όπως πολλοί άλλοι ψυχό) έχει κάνει σκοπό της ζωής του να μετατρέψει τη λογοτεχνία σε πραγματικό μαρτύριο. Μοναδικός του στόχος είναι η εκδίκηση και η συγγραφή ενός ολοζώντανου μυθιστορήματος. Μόνο που οι σελίδες δεν είναι γραμμένες με μελάνι αλλά με αίμα. Πολύ αίμα.
Βοηθοί του, μια αρμάδα από ψυχωτικούς οπαδούς του, που βλέπουν ένα νόημα στο φόνο.
Πάντα όμως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και ο καλός μπάτσος. Ο ομοσπονδιακός που θα τον κυνηγήσει μέχρι τα πέρατα της γης. Που θα τον βλέπει στον ύπνο του, που θα ξυπνάει και θα κοιμάται με την εικόνα του.
Πραγματικά συγκλονιστικοί, ο ένας σε ρόλο ψυχοπαθή υποκινητή και ο άλλος σε ορκισμένο διώκτη του, οι James Purefoy και Kevin Bacon αντίστοιχα, δίνουν τη γεύση ενός πραγματικού thriller. Μία δεύτερη ''Σιωπή των αμνών'', ένα δεύτερο ''Κοράκι''.
Παρ' όλα αυτά μην ξεγελιέστε σε τίποτα. Η σειρά δεν υπολείπεται καθόλου σε φόνους αλλά και σε πλοκή. Εξ' άλλου αστυνομικό thriller είναι. Γίνεται thriller χωρίς F.B.I και ερωτικά μπερδέματα;
Πραγματικά αξίζει και αν δεν πειστήκατε με το άρθρο μου, απλά δείτε το πρώτο επεισόδιο και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη.
Συνίσταται ανεπιφύλακτα δε σε αυτούς που είναι λάτρεις τέτοιου είδους ταινιών (SAW, SCREAM κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου