Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός ή εκλογές στις 14 Ιουλίου;

Το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται ότι προκαλεί ταλαντώσεις στη σχέση των κυβερνητικών εταίρων (αν και κανονικά είναι ετέρων)! Η πάγια θέση των Βενιζέλο και Κουβέλη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η πάγια στάση του πρωθυπουργού στην αποφάση του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ως άνδρο αδιαφάνειας - άραγε κύριε πρωθυπουργέ αδιαφάνεια δεν υπάρχει στα τελωνεία,στην αστυνομία,στις εφορίες,στις πολεοδομίες ΓΙΑΤΙ αυτά δεν τα κλείσατε; - μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στην τρικομματική κυβέρνηση.



Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε το βράδυ της Παρασκευής την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, που θα προσληφθούν από ευρεία διακομματική επιτροπή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε αυτό το θέμα (αλίμονο σιγά μη θέλει να χάσει το ΠΑΣΟΚ τη κομματική του πελατεία από την ΕΡΤ!) καθώς και τα δύο κόμματα επιμένουν στο άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ. Στο μεταξύ, την Δευτέρα αναμένεται και η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για αναστολή του λουκέτου, έπειτα απόπροσφυγή της ΠΡΟΣΠΕΡΤ, απόφαση που έχει ιδιαίτερο ρόλο στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Τη Δευτέρα στις 18:00, οπότε και έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, μια ημέρα μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές  από τις οποίες προέκυψε η κυβέρνηση, υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο θέλει τους κυβερνητικούς εταίρους να προχωρούν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και να βρίσκουν λύση στο θέμα που έχει προκύψει, με τον ανασχηματισμό να κάνει την εμφάνισή του. οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή, θα έχουμε έξοδο των Μανιτάκη και Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση, κάτι που θα επιτρέψει την είσοδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το αδιέξοδο να παραμένει, την κυβερνητική κρίση να βαθαίνει και να στήνονται κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία εκλογών την 14η Ιουλίου (εθνική γιορτή της Γαλλίας). Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι τα μνημόνια και τα διλήμματα "ή αλλαζουμε ή βουλιάζουμε" δεν παρέχουν 4ετη θητεία σε καμία μνημονιακή κυβέρνηση!!! Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να αντισταθούμε σε αυτά που κάνει ή ετοιμάζει η κυβέρνηση και βλάπτουν την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας! Να βουλιάξει το Σύνταγμα απ'όλη την Αθήνα (και όλη την Ελλάδα) και να ζητήσουμε πίσω τα όνειρα που στέρησαν για εμάς και τις επόμενες γενιές!!!

Υ.Γ. Για να μην ξεχνάμε ποιοι μας κυβερνάνε, η μοναδική εργασιακή προϋπηρεσία που έχει ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν ως ιδιοκτήτης πιτσαρίας στις ΗΠΑ η οποία και έσκισε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου