Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

14/6/1987 Eurobasket 1987: Η πορεία προς τον μύθο

Το ευρωμπάσκετ 1987 ήταν το 25ο πρωτάθλημα μπάσκετ το οποίο διοργανώθηκε στο νεοεγερθέν τότε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Φαλήρου. Τα παιχνίδια είχαν οριστεί να διοργανωθούν από τις 3 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουνίου του 1987. 





Εκείνες τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 1987, κανείς από τους Έλληνες πολίτες δεν μπορούσε να φανταστεί πως δυο εβδομάδες αργότερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της νικώντας ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ την υπερδύναμη ΕΣΣΔ 103-101 στην παράταση! Η Ελλάδα κατάφερε και νίκησε "μεγαθήρια" του αθλήματος εκείνης της εποχής και βάζοντας γερά τα θεμέλια των μεγάλων επιτυχιών, που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια,, όχι μόνο για την εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά και σε άλλα ατομικά και συλλογικά αθλήματα.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε, πως εκείνο το καλοκαίρι του 1987, ήταν η αφορμή της μεγάλης άνθησης του Ελληνικού συλλογικού αθλητισμού (ιδιαίτερα του μπάσκετ),  με όλες τις διακρίσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας μια μικρή χώρα όπως την Ελλάδα μια αρκετά "υπολογίσιμη" δύναμη στον συλλογικό αθλητισμό παγκοσμίως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου