Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λουκέτο στην ΕΡΤ με φασιστικό τρόπο και με μόνο σκοπό τη λογοκρισία...


Παγκόσμια πρωτοτυπία και σε αυτό. Μέσα σε όλα αυτά τα πολιτικά κοινωνικά οικονομικά ευτράπελα που έχουν γίνει στη χώρα μας την τελευταία τριετία συνέβη και αυτό. Η μόνη δημοκρατική υποτίθεται πάντα χώρα, που δεν έχει τουλάχιστον ένα κρατικό κανάλι να βγάζει προς τα έξω τις θέσεις και τα λεγόμενα του κράτους και όχι των ιδιωτών.
Ωστόσο, όταν κουμάντο κάνουν οι ιδιώτες, τότε για τί δημοκρατία μιλάμε και για τι ανεξάρτητη διακυβέρνηση όταν τα τρία κόμματα που διοικούν και αποφασίζουν υπακούν σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι σε αυτά των πολιτών. Η κυβέρνηση νομίζει ότι κάνει ότι θέλει και γιατί όχι μάλιστα αφού αυτό το δικαίωμα της το δώσαμε όλοι εμείς. Μην αυταπατόμαστε και μην εθελοτυφλούμε για να αμβλύνουμε τις τύψεις μας. Όλοι εμείς εδώ και τρία χρόνια δεν αντισταθήκαμε σε τίποτα. Σαν κοινωνία ήμαστε διχασμένοι με τους μεν να υποστηρίζουν ότι μέσω της αντίστασης και της πορείας δεν βγαίνει κάτι και με τους δε να φωνάζουν πως μόνο έτσι θα δείξουμε τα δόντια μας και τη δύναμή μας. Σαν Έλληνες πολίτες δεν κάναμε τίποτα για να σταματήσουμε την κοινωνική και πολιτισμική κατρακύλα ανεξαρτήτως των οικονομικών δυσκολιών.
Αυτό που έγινε σήμερα στην ΕΡΤ δεν αφορά μόνο αυτή αλλά όλους εμάς σαν κοινωνία και σαν άτομα ξεχωριστά. Αν η φασιστική αυτή συμπεριφορά του γαμάω και δέρνω γιατί έχω μαζί μου τον Μπόμπολα και τον κάθε Μπόμπολα, ή ακόμα και τον κάθε ισχυρό και ανίσχυρο τραπεζίτη περάσει χωρίς να υπάρχει αντίδραση, τότε είμαστε χαμένοι καθολικά σαν κράτος και αν θέλετε έθνος.
Θετικό σε όλο το κλίμα αρνητισμού, είναι πως ο κόσμος ανεξαρτήτως σημαίας και ιδεολογίας (κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κλπ) κακά τα ψέματα, φέρεται να είναι ενωμένος.
Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που συνείσφεραν στο να γίνουν έτσι τα πράγματα. Κανείς δεν αρνείται πως η ΕΡΤ είναι ελλειμματική και πως αρκετοί εκεί μέσα είναι επίορκοι. Αλλά ποιος είσαι εσύ που κλείνεις ρεύμα, σήμα και τα πάντα όλα με τρόπο αναιδή και χυδαίο.
Δεν θέλω να φανώ ούτε κυνικός ούτε να μιλήσω με πολιτικά κλισέ. Αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα πως αυτά που συμβαίνουν γενικά είναι οι βάσεις για το νέο μοντέλο του καπιταλισμού. Η λογοκρισία στην τηλεόραση, στις εφημερίδες αλλά και το φίμωτρο σε κάθε στόμα που φωνάζει αυτήν τη στιγμή δεν συμβαίνει μόνο εδώ αλλά σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης και του κόσμου που κυριαρχούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και το πράσινο χρώμα του χρήματος.
Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε χιλιάδες εργαζόμενους όχι μόνο με την παρουσία μας κάτω από τα γραφεία της ΕΡΤ αλλά και με την στήριξή μας με κάθε τρόπο που μπορούμε ακόμα και αν αυτός είναι η γνώση και πργαματική έρευνα των πραγμάτων.
Ξαναλέω και κλείνω τονίζοντας πως η ΕΡΤ δεν ήταν άγια επιχείρηση, αλλά η στιγμή και ο τρόπος που έγινε δεν αποσκοπεί σε τίποτα παρά μόνο στην εξολοκλήρου έλεγχο των λιγοστών δημοσιογράφων που θα επαναπροσληφθούν. Τι καλύτερο από την απουσία αντίδρασης και αμερόληπτης γνώμης...
Τέλος σκεφτείτε μόνο ένα πράγμα ότι οι συγκυρίες είναι παράξενες καθώς έρχονται τόσο ξαφνικά και περιέργως μαζί με την κατάρρευση της συμφωνίας για την πώληση της ΔΕΠΑ  στους Ρώσους.
Όταν δεν θες να σχολιαστεί και να αντιληφθεί κάτι τότε δημιουργείς κάτι μεγαλύτερο. Η ΕΡΤ έκλεισε λόγω απώλειας εσόδων είπαν. Αν ήταν έτσι για το καλό της χώρας γιατί έγινε μόνο αυτό και δεν έκλεισε και το μεγάλο DEAL μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας;
Απλά αναρωτιέμαι αν πέσανε κάποια τηλέφωνα με παράξενες απαιτήσεις και πάντα για το καλό της χώρας. Δεν ξερω τι να πω για τον κόσμο που εξακολουθεί να εθελοτυφλεί και να πιστεύει τέτοια πράγματα.
Ας μην ξεχνάμε πως η ΕΡΤ είναι και αυτή ένα μέρος που ανοικει στο δημόσιο και στους πολίτες, οπότε αποτελεί εν δυνάμει φιλέτο πώλησης σε ξένους ιδιώτες. ΌΠως ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό κλπ. Μην παραξενέυεστε είχε προμελετηθεί και δρομολογηθεί. Αυτό που εκπλήσει είναι ο τρόπος που έγινε.
Κατάληψη  του κτηρίου θεωρείται η στάση των εργαζομένων να παλέψουν για τα εργασιακά δικαιώματά τους που απροκάλυπτα καταπατούνται. Ο κόσμος είναι εκεί όμως και σε αυτό το μέτωο ανεξάρτητος και αμεόληπτος που υπερασπίζεται τα γραφεία της ΕΡΤ μαχώμενος στα κάγκελα με τις ομάδε καταστολής. Αλλά τα ΜΑΤ εκεί στο καθήκον για το καλό του έθνους έφεραν τις κλούβες για να διώξουν τους ''καταληψίες'' παρ'όλο που δεν έχει σταλθεί χαρτί απόλυσης.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΚΑΤΩ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...
Μακάρι αυτό να αποτελέσει αφορμή για ριζικές αλλαγές στον τόπο, ουσιώδης αλλαγές και με γνώμονα το καλό του πολίτη. Από εμάς για εμάς.Μακάρι...
Με συγχωρείται αν το άρθρο είναι κάπως απρεπές και σε μερικά σημεία δεν βγάζει νόημα αλλά ήταν της στιγμής στις 5 το πρωί εν μέσω των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου