Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Όταν οι Ισπανοί γέμιζαν την Puerta del Sol, εμείς "Vamos ala playa!!"

Το καλοκαίρι 2011 ήταν ένα έντονο καλοκαίρι για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Οι συνταγές λιτότητας βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη των P.I.G.S. και οι λαοί περίμεναν μαρτυρικά τη δικιά τους ανάσταση απ'τους "σωτήρες" της πατρίδας. Την αρχή της αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης έκαναν οι Ισπανοί οι οποίοι μαζεύτηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Puerta del Sol της Μαδρίτης για να διαμαρτυρήθουν για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση που έχουν φέρει οι κυβερνώντες τους λαούς. Οι Ισπανοί βλέποντας την απάθεια των Ελλήνων του πρώτου πειραματόζωου της Ευρωζώνης έγραψαν σε ένα πανό "ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".



Οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην Μαδρίτη μας χλεύαζαν για την απάθειά μας. Όταν βλέπεις μια κυβέρνηση να ξεπουλά τα πάντα με το πρόσχημα της σωτηρίας του τόπου!!! Όταν βλέπεις να υπόσχεται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο. Όταν ακούς να σου λένε πως θα σου κάνουν νέες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν την φορολογία, και κανείς δεν κατεβαίνει  στους δρόμους...  Τότε τι να περιμένεις από αυτόν τον λαό;

"Los indignados" Griegos βγήκαν στην Πλ. Συντάγματος και σε άλλες πλατείες της χώρας ζητώντας άμεση και αληθινή δημοκρατία κατά χιλιάδες.  Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η στάση σιωπής της αριστεράς(βλέπε ΚΚΕ όπου αποκαλούσε τους αγανακτισμένους προβοκάτορες) στα γεγονότα, ήταν πέρα για πέρα ύποπτη, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Οι αγανακτισμένοι της Αθήνας χωρίζονταν σε 2 πλατείες, στην άνω όπου βρίσκονταν οι ακραιφνείς εθνικόφρονες (αυτοί που έβαλαν την Χ.Α. στην Βουλή!) με τις ελληνικές σημαίες ανά χείρας ως πράξη εθνικού παροξυσμού, και στην κάτω πλατεία οι ακροαριστεροί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θέλανε να εφαρμόσουν την αναρχία του Μπακούνιν στη "ψωροκώσταινα" ...!!!!

Αυτή η αυθόρμητη κίνηση ενόχλησε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με αποτέλεσμα την διάλυση τους στις 29-30/6/2011 από τα ΜΑΤ κατά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής από τη Βουλή.

Εl pueblo unido, jamas sera vincido = Λαός ενωμένος, ποτέ ηττημένος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου