Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

#Musiq GR : Smokey Bandits



Οι Smokey Bandits είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά ντουέτα στην Ελλάδα! Ο Quasamanto και ο Basement Freaks , ή όπως είναι τα κανονικά τους ονόματα, ο Δημήτρης Νάσσιος και ο Γιώργος Φωτιάδης ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό style.


Βασισμένοι σε ρυθμούς της "άγριας δύσης" , που εύκολα θα συναντούσαμε σαν soundtrack σε ταινίες του Quentin Τarantino και του Pedro Almadovar , βάζουν την δική τους πινελιά remix-άροντας τους και φέρνοντας τους πιο κοντά στη nu jazz, στη dub και στα breaks. Συναντάμε επίσης στοιχεία από αργεντίνικο tango, swing του '30, balkan όργανα (για να μην χάνεται και η ταυτότητα) και στη καινούρια τους δισκογραφική δουλειά φαίνεται να είναι έντονη και η επιρροή της αφρικάνικης μουσικής. Κάθε κομμάτι τους έχει προσωπικότητα και αυτό είναι που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς!

Αξίζει να ακούσετε τη δουλειά των παιδιών που έκαναν στον πρώτο δίσκο . Για τον δεύτερο υπάρχει μια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους πως θα κυκλοφορούσε στις 10 Σεπτεμβρίου , αλλά μέχρι τώρα το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο είναι το δεύτερο τραγούδι που ακολουθεί πιο κάτω. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει, θα χαρούμε να δούμε μήνυμα του και να ανακαλύψουμε και εμείς καινούρια μουσική... 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου