Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Tech Wars : PS 4 vs. XBOX 720 (XBOX 720)







H Microsoft στέκεται για ακόμα μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και βγάζει στην αγορά το εντυπωσιακό ΧΒΟΧ 720. Επάξιος διάδοχος του ΧΒΟΧ 360, πλήρες αναβαθμισμένο, έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε απαιτητικού gamer !


Γενικά είναι νωρίς για κάποια επίσημη ανακοίνωση, μιας και η κυκλοφορία του αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα του 2013, αλλά όπως και με το PS4 κυκλοφορούν πολλές φήμες που δίνουν μια γενική ιδέα του τι πρέπει να περιμένουμε!

Όσον αφορά την απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως το ΧΒΟΧ 720 θα είναι "φορτωμένο" με 8πύρηνο επεξεργαστή της Intel που έχει απόδοση 1.23 Teraflops (flop είναι χοντρικά το πλήθος δεδομένων που επεξεργάζονται ανά δευτερόλεπτο), με κάρτα γραφικών ΑΤΙ Radeon HD 8770 GPU και συνολική μνήμη 8Gb, από τα οποία τα 3 θα απασχολούνται από το λειτουργικό και τα υπόλοιπα 5(!) θα είναι αφιερωμένα στα παιχνίδια! 




Το Κinect που βλέπετε και παραπάνω είναι αισθητήρας κίνησης που συναντήσαμε και στο ΧΒΟΧ 360, αλλά σαν προαιρετικό εξάρτημα. Τώρα μάλλον θα το δούμε σαν βασικό χαρακτηριστικό μιας και η Microsoft δίνει την ευκαιρία να μπει καθένας στην καρδιά των παιχνιδιών της, και να βιώνει την απόλυτη εμπειρία! Επίσης ανεβαίνει επίπεδο και καινοτομεί στον χώρο του gaming, υπογράφοντας μια πατέντα ευρεσιτεχνίας για projection σε τοίχο. Πιο αναλυτικά, η εικόνα της τηλεόρασης θα επεκτείνεται σε ολόκληρο το δωμάτιο και ο παίχτης θα νοιώθει σαν να είναι κυριολεκτικά μέσα στη δράση! Ότι και να γράψω όμως είναι πολύ λίγο μπροστά στο να  το παρακολουθήσετε εσείς οι ίδιοι στο παρακάτω video.



Αν παρατηρήσατε στην αρχή του video, ο παίχτης μιλάει στο μηχάνημα, και του λέει "XBOX go big" για να αρχίσει τη λειτουργία της σάρωσης δωματίου και της επέκτασης της εικόνας. Αυτή είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα της Microsoft ! Θα υπάρχει ενσωματωμένο Skype, που μέσω αυτού θα είναι δυνατόν να δίνονται εντολές, αλλά θα βοηθήσει πολύ και στο online multiplayer gaming, αφού η επικοινωνία σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι το Α και το Ω!

Κόστος αγοράς δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρών αλλά λογικά δεν θα ξεφεύγει πολύ από την τιμή του PS4 (~320euro) ώστε να μείνει ανταγωνιστικό! Πριν κλείσουμε επιβάλλεται και μια τελική σύγκριση ! Σημαντική διαφορά είναι το γεγονός πως το XBOX υστερεί σε απόδοση 50% περίπου έναντι του αντίπαλου PS4 , μιας και το δεύτερο "τρέχει" με 1.84 Τeraflops. Ωστόσο το μηχάνημα της Microsoft προσφέρει πολλές παραπάνω λειτουργίες, και εισάγει μια τελείως καινούρια τεχνολογία με τo full-room projection που σίγουρα θα εντυπωσιάσει! Η τελική απόφαση είναι στο χέρι του καθενός. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα ικανοποιηθείτε και από τα 2!


ps : Σε κάποιους μήνες που θα βγουν και οι επίσημες πληροφορίες θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση με καινούριο άρθρο. Ως τότε αν υπάρχει κάτι που θέλετε να σχολιάσετε, ή να μας ενημερώσετε για οτιδήποτε μας έχει ξεφύγει, μπορείτε να το γράψετε από κάτω και θα χαρούμε πραγματικά να διαβάσουμε απο εσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου