Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το ιστορικό ΟΧΙ



Είναι η ώρα της Κύπρου να γιορτάσει και αυτή τα δικά της μεγάλα ΟΧΙ. Το ένα αναφέρεται στο σχέδιο Ανάν και το άλλο μεγάλο όχι είναι το πρόσφατο που είπε η κυπριακή βουλή στην Ε.Ε. και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το θέμα για την Κύπρο είναι πως θα μπορέσει να αντεπεξέλθει μετά από αυτό το όχι.Θέλει μεγάλη δύναμη αποφασιστικότητα και τόλμη αφενός για να πετύχουν το πρόγραμμα προσαρμογής τους όπως αυτοί θέλουν αλλά αφετέρου να αποφύγουν την χρεωκοπία που κάποιοι προσπαθούν να της επιβάλλουν επειδή διαλέγει διαφορετική οδό.Η απόφαση της Κύπρου παρόλα αυτά δίνει τον δρόμο και στην ελληνική κυβέρνηση της πραγματικής διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν ακολούθησε.

To όχι της Κύπρου ουσιαστικά ήταν ένα ναι στον ορθολογισμό των τραπεζών με το σωστό τρόπο και όχι με ένα πλαίσιο το οποίο έχει ως συνέπεια την εξόντωση της κυπριακής οικονομίας.Πρέπει τώρα να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και υπερασπιστούν το ηρωικό τους ΟΧΙ για ένα καλύτερο μέλλον της Κύπρου αλλά και του κυπριακού λαού.

Την λύση θα πρέπει να την δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση καλώς ή κακώς και όχι μόνο στο θέμα της Κύπρου αλλά συνολικά σε όλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αυτήν την στιγμή.Είναι ώρα να στείλει ένα μήνυμα ενότητας αλλά και να δείξει προς τα έξω πόσοι ισχυροί είναι οι δεσμοί που ενώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και παρά τις δυσκολίες το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα γίνει με όλα τα κράτη μέλη.

ΥΓ:Tα φαντάσματα που πλανώνται πάνω από την Ευρώπη και καταστροφολογούν καλό είναι να πάνε να κάνουνε παρέα στον <<Πατερούλη>>...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου