Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Oz the Great & Powerful


Εξαιρετικό casting, υπέροχη παραγωγή, κλασική ιστορία. Oι James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz και Michelle Williams δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία από τις πιο διάσημες σειρές παραμυθιών όλων των εποχών. ''Ο Μάγος του Οζ'' αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους θεατές καθώς και επιθυμία για πολλούς σκηνοθέτες από πολύ παλιά.

Προσωπικά μου φάνηκε πολύ παιδική. Περισσότερο από ότι περίμενα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Εξ' άλλου αυτός ήταν και ο στόχος της Disney. Η ταινία να αποτελεί ιδανική επιλογή για τους μικρούς θεατές και για τις οικογένειές τους. Μπορεί να έχει παιδική πλοκή και εικόνα (με εξαιρετική επεξεργασία και εφέ ωστόσο) αλλά είναι ιδανική για μια χαλαρή στιγμή χωρίς εντάσεις. Εξ' άλλου είναι η αναβίωση ενός κλασικού παραμυθιού.
Τώρα όσον αφορά την ταινία αυτή καθέ αυτή αποτελεί σαφέστατο prequel της κλασικής περιπέτειας με τον μάγο του ΟΖ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Dorothy την μικρή ορφανή ηρωίδα που ένας ανεμστορόβιλος παίρνει το σπίτι της και το μεταφέρει μαγικώς στη σμαραγδένια πόλη; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αξιολάτρευτη παρέα της από ένα δειλό λιοντάρι, έναν τενεκεδένιο και ένα σκιάχτρο; και φυσικά ποιος μπορεί να μην θυμάται εκείνα τα χαρακτηριστικά κόκκινα παπούτσια της;
Αυτή είναι και η κλασική ιστορία όπου οι τέσσερις φίλοι ζητάνε από μία χάρη στον μάγο του Οζ. Εκείνος με τη σειρά του υπόσχεται να τις πραγματοποιήσει αν καταφέρουν και νικήσουν την κακιά μάγισσα. Και έτσι το παραμύθι ξεκινάει...
Αλλά αρκετά σας κούρασα με μια ιστορία που ίσως να μην την δούμε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες μιας και αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τα έσοδα της πρώτης ταινίας. Με κόστος 215 εκ. δολαρίων και έσοδα μέχρι στιγμής που αγγίζουν τα 287 εκ. δολάρια το ''Oz the Great & Powerful''
δεν είναι και σίγουρο πως θα έχει και συνέχεια.
Καλός ή κακώς στην εποχή μας δεν παίζει ρόλο πόσο αξιόλογη ή μη, είναι μια ταινία αλλά ποιο είναι το εμπορικό κομμάτι και κυρίως αυτό των εσόδων.
Το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε να δημιουργηθεί και η συνέχεια με την κλασική ιστορία αυτή την φορά κάτι που προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω σε μια πιο ΄συγχρονη μεταφορά της στο cinema.Ανυπομονούμε να δούμε ξανά αυτό το casting που πραγματικά ήταν υπέροχο και απολύτως ταιριαστό με τους χαρακτήρες της ιστορίας. Όσο όμως και να μας εξέπληξε (ευχάριστα) o James Franco σε ρόλο κομπογιαννίτη μάγου, αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές όλων ήταν η μικρή πορσελάνινη κούκλα και ο ανεπανάληπτος ιπτάμενος πίθηκος με το χιούμορ του.
Είναι μία ταινία που σαφώς δεν πρέπει να περιμένετε τρομερές συγκινήσεις, αλλά είναι κατάλληλη για χαλαρές στιγμές κυριακάτικου μεσημεριού με τις οικογένειες ή και τα αδέρφια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου