Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

HOUSE OF CARDS...THIS IS POLITICS MY FRIEND


Πολιτική. Μέχρι που νομίζετε ότι φτάνει η ηθική σε αυτό το ...''λειτούργημα''; Νομίζετε πως όλα έχουν ένα όριο; Ξανασκεφτείτε το!
Σήμερα λόγω της εθνικής επετείου, ξέρω ότι πολλοί θα περιμένατε ένα άρθρο το πιθανότερο ιστορικό με γεγονότα περί της ελληνικής επανάστασης. Ίσως και αυτό να είναι και το πιο συνετό και συμβατικό. Όμως σκοπός του μπλογκ μας δεν είναι να κάνει ιστορικό μάθημα με άρθρα που θα πάρουνε μερικές ντουζίνες κλικς (και όχι παραπάνω μιας και η ιστορία δεν είναι της μόδας). Όχι, αν πιστέψετε πως δεν το θεωρούμε χρέος να ξέρουμε την ιστορία μας, μας παρεξηγήσατε. Σαν συντακτική ομάδα το θεωρούμε ως το απόλυτο καθήκον αλλά δεν θα πέσουμε στην παγίδα να γράφουμε άρθρα μήπως και κάποιος μάθει κάτι παραπάνω για την ίδια του την ιστορία, τον ίδιο του τον τόπο. Θεωρούμε πως πάνω από όλα είναι χρέος του καθενός από εμάς, ατομικά σαν πολίτες να ψάχνουμε, να μαθαίνουμε και εν τέλει να γνωρίζουμε. Παρ΄ότι η μέρα συμβολίζει ίσως την ιστορικότερη στιγμή του έθνους μας ως ανεξάρτητη κοινωνία, εμείς δεν θέλαμε να εστιάσουμε σε κάποιο (βαρετό δυστυχώς για πολλούς) ιστορικό συμβάν. Όχι μην νομίζετε ότι είμαστε αντι-πατριώτες ή κάποιοι αντιδραστικοί τύποι που απλά κάνουν το καπρίτσιο τους. Απλά σκεφτήκαμε ότι ίσως έτσι τελικά καταφέρουμε να θορυβήσουμε περισσότερο τους αναγνώστες μας ώστε να κάνουν το χρέος τους ως πολίτες.(Ευκαιρία βρήκα να πω αυτά που ήθελα).

Τώρα στα των σειρών.Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει πολλές πολιτικές σειρές να κάνουν την εμφάνιση τους.Αξιόλογες σαφέστατα όλες αλλά καμία δεν φτάνει το μεγαλείο του HOUSE OF CARDS. Ίσως κάποιοι έχετε ακούσει για την σειρά αυτή των 13 επεισοδίων. Ίσως πάλι να είναι παντελώς άγνωστη σε όλους. Ένα είναι το σίγουρο, είτε σας αρέσει η πολιτική, είτε όχι θα την λατρέψετε. Με Kevin Spacey και Kate Mara σε ρόλους οδηγών, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει δραματικά. Ποιοι στα αλήθεια είναι οι δημοσιογράφοι και τι τελικά μπορούν να κάνουν; Είναι τόσο ισχυροί τελικά και λειτουργούν συνεχώς στην αφάνεια. Όπως και στη δημοσιογραφία, έτσι και στην πολιτική η αφάνεια είναι το μεγάλο όπλο και όχι η δημοσιότητα.
Εξ' άλλου τι είναι πολιτική; Ένα μεγάλο σαδιστικό τέρας που ποτέ δεν ικανοποιείται και επιζητά ανθρώπους που λατρεύουν την εξουσία, ή μισούν το γεγονός ότι την αγαπούν. Σκεφτείτε το.Η εξουσία είναι κοφτερή και μόνο οι πιο έξυπνοι θα μείνουν αλώβητοι. Ο πόλεμος είναι μεγάλος και δεν υπάρχουν συμμαχίες...Μόνο εχθροί, μόνο υποκριτές!
Ο Kevin Spacey πιο ώριμος από ποτέ βρίσκεται συνεχώς στο παρασκήνιο και... μεγαλουργεί. Ανεβάζει και κατεβάζει προέδρους και βουλευτές. Εξαπατεί και εξαπατιέται. Και σε όλα αυτά έχει πιστή βοηθό μια νεαρή και εξαιρετικά φιλόδοξη δημοσιογράφο (Kate Mara). Μαζί μπορούν να κάνουν τα πάντα.
Απάτες, συνωμοσίες, ίντριγκες και ψέματα είναι το φόντο γύρω από τον λευκό οίκο. Εξ' άλλου τι είναι ένα μικρό ψέμα; Κάποιος θα απαντούσε τίποτα μια αθώα πράξη. Σίγουρα οι γνώστες θα απαντούσαν ...ΔΥΝΑΜΗ!

Give it a try! AΞΙΖΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου