Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ PC ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΝΗ

Είναι αναγκαίο να διατηρούμε τον υπολογιστή μας καθαρό ,κυρίως αν είναι επιτραπέζιος.
Ο πύργος μαζεύει πολύ σκόνη στο εσωτερικό του και αυτό προκαλεί προβλήματα στο σύστημα. Συγκεκριμένα τα ανεμιστηράκια γεμίζουν σκόνη , αυτό έχει ως συνέπεια  να κάνουν περισσότερο θόρυβο και να  κινούνται πιο αργά  με αποτέλεσμα να αυξάνεται αισθητά η θερμοκρασία στο pc.

Για να αποφύγουμε λοιπόν τα πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να μας προξενήσει η σκόνη οφείλουμε να ανοίγουμε τον υπολογιστή μας τουλάχιστον μια φορά το εξάμηνο για να τον καθαρίσουμε ,κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο. Στην αρχή θα πάρουμε μια ηλεκτρική σκούπα με την οποία θα ρουφήξουμε τη σκόνη και τα σκουπιδάκια , μετά θα πάρουμε ένα σεσουάρ και θα φυσήξουμε καλά όλο τον πύργο για φύγει και η υπόλοιπη σκόνη.Αρκετοί προτιμούν blower που κάνει λίγη καλύτερη δουλειά από το σεσουάρ ,ωστόσο κοστίζει 10 ευρώ και τελειώνει γρήγορα.Έπειτα παίρνουμε ένα χαρτομάντιλο και σκουπίζουμε τον πάτο του πύργου και τα τοιχώματα.Τέλος παίρνουμε ένα μικρό μαλακό πινέλο και καθαρίζουμε τις ψήκτρες και τα ανεμιστηράκια.

Ένας τρόπος για να εμποδίσουμε τη σκόνη να δημιουργήσει πρόβλημα στον υπολογιστή μας είναι η τοποθέτηση στο ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και στης κάρτας γραφικών κομμάτι καλσόν ίσα ίσα να καλύπτει την επιφάνεια του. Επίσης μπορούμε να μετριάσουμε την είσοδο της σκόνης κολλώντας στο τοίχωμα του πύργου ένα κομματάκι από φίλτρο απορροφητήρα , το φίλτρο αυτό θα εμποδίσει την εισβολή σκόνης . Τα μειονεκτήματα από τις δυο παραπάνω συμβουλές είναι ότι η εμφάνιση του υπολογιστή δεν θα είναι τόσο ωραία εξαιτίας του φίλτρου και της ταινίας που θα το κολλήσει και δεύτερον,  η θερμοκρασία του υπολογιστή θα αυξηθεί λίγο ,δηλαδή μέχρι τρεις βαθμούς. Αυτό θα συμβεί είτε επειδή δεν μπαίνει αρκετός αέρας αν έχουμε το φίλτρο, είτε επειδή τα ανεμιστηράκια δεν θα εξάγουν τόσο πολύ αέρα αν έχουν το καλσόν.Γι αυτό το λόγω μην το επιχειρήσετε εάν ο υπολογιστή σας έχει πρόβλημα με την ψύξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου