Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

CLOUD ATLAS


Μία ταινία με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks και τη Hαlle Berry σε πολλούς ρόλους.Η ταινία δείχνει  ουσιαστικά την πορεία της γης και των ανθρώπων πάνω σε αυτήν με διάφορες εναλλακτικές εκδοχές.

Ξεκινάει από το 1849 και αφού περνάει αφηγώντας ιστορίες από το 1936,το 1973,το 2012,το 2144 καταλήγει στο μακρινό 2321.Μπορεί να χαρακτηριστεί και προφητική,όμως σε μια τέτοια περίπτωση το μελλον μας φαίνεται δυσσοίωνο.Από μια τέτοια ταινία δεν μπορεί να λείπει φυσικά το κοινωνικό ερέθισμα με διάφορες αμφιλεγόμενες κοινωνικές καταστάσης-αναταράξεις κατά το πέρασμα του χρόνου και της ιστορίας.Ο κόσμος θυμάται και ο χρόνος δεν ξεχνά.
Σε γενικές γραμμές είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη ταινία που όπως λέει και το slogan της ταινίας''everything is connected''.Τα πάντα συνδέονται λοιπόν και ο Tom Hanks με τη Halle Berry μας το δείχνουν αυτό με μαεστρικό τρόπο.
Τα σκηνικά,τα γραφικά,η εικόνα,η φωτογραφία είναι συναρπαστικά.
Το μόνο''ψεγάδι'' αν μπορεί κάποιος να το πει έτσι,είναι η διάρκεια της ταινίας(171').Σε κάποιους που δεν είναι λάτρεις των μεγάλης διάρκειας τααινιών,ίσως κουραστούν κυρίως στην αρχή.Γενικώς η ταινία αργεί να μπει στο κύριο θέμα της,δηλαδη στο πως όλες αυτές οι μεμονομένες και με μια ματιά άκυρες μεταξύ τους ιστορίες,συνδέονται.
Αρκετα αξιόλογη,βέβαια χωρίς να το έχει αποδείξει αυτό και σε επίπεδο εισπράξεων(71εκ.δολ.περίπου).Το σίγουρο είναι πως σε αρκετούς θα αρέσει τόσο που δεν θα θέλουν να τελειώσει,ενώ άλλοι θα την σταματήσουν στη μέση.
ΕΣΥ σε ποιούς ανήκεις;
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου