Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

next station << ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ >>





Μέσα μαζικής μεταφοράς , μετρό , απεργίες , συνδικαλιστές.Ένας κλάδος που μαστίζει την χώρα εδώ και πολλά χρόνια(με την μορφή που έχει σήμερα).Τις τελευταίες μέρες στην Αττική γίνετε μια συνεχή απεργία του μετρό που ταλαιπωρεί περίπου 1.000.000 πολίτες της Αθήνας που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό.


Έχει καταντήσει πια γελοίο να κάνει κάποιος να φτάσει στην δουλεία του 2 και παραπάνω ώρες και οι φοιτητές να ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στις σχολές τους μεσούσης της εξεταστικής περιόδου.Είναι καιρός πλέον να καταλάβουν και οι συνδικαλιστές ότι στις μέρες δεν είναι και τόσο ανώδυνο να κλείνουν το μετρό όταν κάποιος μετράει τις πενταροδεκάρες για να δει αν του φτάνουν για βενζίνη η' να δηλώνει άρρωστος γιατί ούτε τις πενταροδεκάρες δεν έχει.Επίσης κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς τους << κυρίους >> ότι το μετρό δεν το χρησιμοποιεί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος(εδώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να βάλω το κύριοι) αλλά απλοί ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΊ.

Ακόμη καλό θα ήταν να τους ενημερώσει κάποιος ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ήδη καταβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να βγάλουν τις μηνιαίες κάρτες.

Από την μια η κυβερνητική αγία τριάδα,ο Σαμαράς που έδωσε γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος που έχει καταλάβει ότι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και η ΔΗΜΑΡ παίζει τον ρόλο της συστημικής αριστεράς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν ότι τους έχει επιβάλει η τρόικα και από την άλλη κάποιοι πολεμούν να μην χάσουν της βολεμένες θέσεις τους(πολεμάνε βέβαια και πολλοί όντως για να μην χάσουν της δουλείες τους).

Γ.Μ.

7 σχόλια:

  1. Δεν μου φαίνεται παράλογο το ότι δημιουργείται πρόβλημα στη ζωή 1.000.000 ανθρώπων όπως λες ! Αυτός δεν είναι άλλωστε και ένας λόγος που γίνονται απεργίες !? Δηλαδή το ξέρεις ότι όταν απεργήσει η ΔΕΗ πολύ πιθανόν να υπάρξουν blackout, ή όταν απεργούν οι σκουπιδιάρηδες όλη η πόλη μένει γεμάτη με απορρίμματα.
    Απλά αντί να βάζεις τους εργαζομένους του μετρό απέναντι σου και να τους κατηγορείς ότι αυτοί φταίνε που δεν μπορείς να πας κάπου, στάσου πλάι τους και βοήθησε τους στην απεργία που κάνουν ώστε να βελτιωθεί η ζωή και όλων! Και συμφωνώ ότι δεν μπαίνει ούτε ο Σαμαράς ούτε κανένας άλλος πολιτικός στο μετρό , αλλά αυτοί είναι που οδήγησαν τους εργαζομένους σε απεργία ! Άρα αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το πρόβλημα , και όχι οι κύριοι που σχολιάζεις ειρωνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φέρνεις ως παράδειγμα τους ανθρώπους της ΔΕΗ που μεταπηδούν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην χάσουν τα <> και ασκούν πιέσεις σε μόνο κυβερνήσεις άλλης ιδεολογίας(πάρε παράδειγμα πόσα blackout είχες με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ από τον ΦΩΤΌΠΟΥΛΟ?)αυτοί λοιπόν δεν θέλουν να χάσουν όχι την δουλεία τους αλλά τις θέσεις τους.
    Τέλος όσον αφορά την απεργία είναι ιερό δικαίωμα όλων των εργαζομένων και βασική αρχή του συνδικαλισμού είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
    (άμα θέλουν να κάνουν απεργία ας την κάνουν καλά τουλάχιστον σε συνεννόηση με τα λεωφορεία τα ταχί και τα βενζινάδικα για μαζική απεργία ώστε να μην κουνιέται φίλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απερία
    Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

    Μετρό , 24ωρη
    Ηλεκτρικός και Τραμ, στάση εργασίας 12:00 έως 16:00
    Λεωφορεία & Τρόλεϊ, στάση εργασίας 11:00 έως 17:00

    δεν είναι και άσχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας συσπειρωθούν όλοι αλλιώς δε θα καταφέρουν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η φάση είναι οτι βλέπω άτομα στο fb να τους κράζουν επειδή τα κλείνουν όλα ταυτόχρονα! το μακράν χειρότερο σχόλιο που διάβασα είναι "re pairnete narkwtika oloi eseis??????????? ELEOS DLD!!! SKEFTEITE KAI TOUS ALLOUS!!!!!"

    πιστεύω αυτή πρέπει να τα σκέφτηκε πολύ τα άτομα που κατεβαίνουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους! το ότι σε δύσκολους καιρούς δεν πληρώνονται λόγω απεργίας, και ότι κατεβαίνουν για πορείες μάλλον το θεωρεί καπρίτσιο και ότι το κάνουν για να την δυσκολέψουν! αν η θυσία που χρειάζεται από τη μεριά της είναι να πάρει μια μέρα ταξί, ας κάνει τουλάχιστον αυτό! το σημαντικό είναι να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας και να πάμε ενωμένοι όχι μόνο σε αυτό, αλλά γενικότερα σε ότι ακολουθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά μίας μέρας ταξί (στις μέρες όμως πλέον είναι)αλλά ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ πληρώνονται!!! γιατί κάνουν στάση εργασίας και όχι απεργίας. Επίσης μερικά καλόπαιδα του μετρό πρόλαβαν και πήραν άδειες τις μέρες των απεργιών οπότε δεν έχασαν τα μεροκάματα...Δεν μπορεί να ζητάς εσύ κινητοποίηση και να παίρνεις το μεροκάματο εσύ και οι άλλοι να μην μπορούν να πάνε στις δουλειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αρθρο είναι άκρως ειρωνικό προς όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.Είναι εύκολο να κατηγορείς κάποιον αλλά υποθέτω οτι κάποιοι σε αυτό το βλογ δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν ξέρουν τι παει να πει να σου κόβει κάποιος με το έτσι και το θέκω τους καρπούς της δουλειάς σου.Δεν διαφωνώ ότι υψηλόβαθμα στελέχη σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πληρώνονταν αδρά,αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με όλους εκείνους που πλέον η δουλειά τους κρίνεται περιττή επειδή το είπε ''ο Μπαρόζο ή ο Σόιμπλε''.Τέλος όσον αφορά την περίπτωση της μαζικής απεργίας από όλους,δεν σχολιάζεται αν θα κάνουν τα ταχι απεργία αλλά των ΔΕΚΟ.Αν θέλετε μαζική απεργία δεν θα στηριχθείτε όλοι πάνω τους και θα βγάλετε εκείνους φταίχτες.Αν θέλετε κάτι μαζικό ο δρόμος είναι ανοιχτός.Έσείς όμως υποθέτω έχετε άλλα πράγματα να κάνετε(όπως να κατηγορείτε αυτούς που κάνουν απεργία).Πραγματικά λυπάμαι γιατί από οτι καταλαβα και από άλλα άρθρα είστε νέα παιδιά και το μόνο που κάνετε είναι να κρίνεται χωρίς πρώτα να έχετε δει μετα δικά σας μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή