Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Προγραμματισμένη γενοκτονία των Ελλήνων ή προκατειλημμένη αντίληψη των πολιτών;


Η Ελλάδα βρίσκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις χαμηλότερες θέσεις στις μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Αυτό φάνηκε ότι δεν άρεσε στον τότε πρωθυπουργό αλλά και υπουργό υγείας κ.Λοβέρδο και αμέσως συντάχθηκε νέος νόμος(3984/ΦΕΚ 150) στις 27.06.2011 με μοναδικό σκοπό να αναστραφούν οι ''αριθμοί'' όπως αρέσκονται να τους λένε οι ανεπαίσχυντοι γραφιάδες των προεδρικών συμβουλίων.
Ο νόμος , ο οποίος τέθηκε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για μόλις 12 ημέρες 5-17 Μαΐου 2011, με 254 σχόλια από τους πολίτες που τυχαία πληροφορήθηκαν(καμία προβολή από κανάλια, ελάχιστη έως αδύνατη ενημέρωση στο διαδίκτυο) και αντιδράσεις από φορείς που δεν λήφθηκαν υπόψιν από την πολιτεία, ψηφίστηκε στις 16.06.2011 και θα εφαρμόζεται από την 1.06.2013.
Χοντρικά ο νόμος αναφέρεται στην αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από θανόντα δότη, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του. Δηλαδή μέσα σε μια στιγμή καταργούνται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για την διαχείριση της ίδιας σου της ζωής και του σώματός σου επειδή δεν πρόλαβες δεν ήξερες ή επειδή αμέλησες. Ο νόμος πλήρως εναρμονισμένος με με την ευρωπαϊκή οδηγία 2010/55/ΕΕ του ευρωπαικού κοινοβουλίου σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, νομοθετεί την ''εικαζόμενη συναίνεση'' που σημαίνει ότι ο πολίτης θεωρητικά είναι σύμφωνος με την διαδικασία αυτή, εφόσον κατά τη διάρκεια της ζωή του δεν έχει υποβάλλει εγγράφως δήλωση που να βεβαιώνει την αντίθεσή του σε αυτό. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίκρουση με τον προηγούμενο νόμο που έλεγε ότι ο δωρητής δήλωνε οικειοθελώς την επιθυμία του.
Και όλο αυτό γιατί; Για να ανεβούν τα ποσοστά. Οι αριθμοί δηλαδή.
Όμως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Τρόπος αποφυγής ένταξης στο νόμο

Όλοι λοιπόν οι Έλληνες εικάζεται από το νόμο ότι συναινούν να είναι δότες οργάνων , εκτός και αν στείλουν στον εθνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) γραπτώς την άρνησή τους και μάλιστα με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από την αστυνομία ή τα ΚΕΠ.

Δεν θέλω  ούτε και επιθυμώ να τρομάξω κανέναν, αλλά επειδή εσκεμμένα υπάρχει ελάχιστη έως και μηδαμινή ενημέρωση προς τους πολίτες θεωρώ χρέος μου να πω και να δείξω τα όσα ξέρω. Μπορεί αυτό να μην συμβεί σε εσάς, μπορεί να μην έχει καμία αλλαγή στη ζωή την δική σας είτε της χώρας ολόκληρης. Ωστόσο το μικρό μου κακό μυαλό σκέφτεται αν ήταν όντως για καλό, γιατί αποκρύφτηκε τόσον καιρό, πέρασε στη ζούλα από τα υπουργικά συμβούλια και παράλληλα δεν είχε καμία επαφή με το θέμα ο πολίτης που σε τελική ανάλυση το δικό του σώμα διακυβεύεται.
Δεν λέω πως η πράξη της δωρεάς είναι κάτι το κακό. Αλλά όπως και να έχει αυτό το αποφασίζει ο ίδιος ο πολίτης και η οικογένειά του και όχι κάποιος υπουργός ή κάποιο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Η ελευθερία διεκδικείται και θα διεκδικείται όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να την καταστείλουν.

Τέλος, πλέον σύμφωνα με το νόμο άρθρο 13 παράγραφο 1, η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται σε ''Οργανισμούς Αφαίρεσης'' που είναι νοσοκομεία ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είτε ιδιωτικές κλινικές που έχουν λάβει την σχετική άδεια.
Κατά συνέπεια όχι μόνο καταστρατηγείται το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης από τον ασθενή αλλά πλέον κουμάντο στην όλη διαδικασία θα κάνουν ιδιωτικές εταιρείες και γιατροί.

Δεν θέλω να σκέφτομαι πως μπορεί να κείτομαι ναρκωμένος σε ένα κρεβάτι και από πάνω μου να βρίσκονται πέντε δέκα κουστουμαρισμένοι γιατροί και να συζητάνε τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη επέμβαση ή για το μεγαλύτερο κέρδος που μπορούν να έχουν από ένα νεφρό ή ένα συκώτι. Το δικό μου νεφρό και συκώτι, που θα αποφασίσω εγώ τι θα το κάνω και όχι σαρκοβόρα νοσοκομειακά κοράκια.
Ξαναλέω ψάξτε το και μόνοι σας η απόφαση είναι καθαρά προσωπική. Πραγματικά πιστεύω ότι τους περισσότερους δεν θα τους επηρεάσει μιας και έχουν βιβλιάριο ασφάλεια και τα σχετικά. Όμως τους χιλιάδες άνεργους ή άστεγους ή αυτούς που πρόσφατα έχασαν σπίτι δουλειά ποιος θα τους σκεφτεί. Να μπαίνουν σαν τα κοτόπουλα στο σφαγείο;
Όλοι αυτοί αλλά και εμείς ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σαν σύνολο αποτελεί την κοινωνία.
Εσύ τι κάνεις για την κοινωνία που ζείς; Για τον συνάνθρωπό σου αλλά και για τον γείτονά σου;
Το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι μια υπεύθυνη δήλωση.
Ενημερώσου και διέδωσε το, από εκεί και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει για τον εαυτό του αρκεί όμως να ξέρει. Να μάθει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου